Дизайнери цеху Veteranka, який шиє форму для українських військовослужбовиць, створили бренд одягу під назвою Cubitus Dei. У Франції уже презентували першу благодійну колекцію бренда.

Фото: Марися М’яновська

Над створенням благодійної колекції Fire of Liberty працювали волонтери цеху Veteranka на чолі з конструкторкою українських брендів – Ганною Суворкіною, а також українські дизайнери – Станіслав Бітус і військовослужбовиця Нацгвардії України, учасниця бойових дій, ветеранка-парамедикиня Юлія Сідорова «Куба».

«Одяг першої колекції Fire of Liberty говорить одночасно про минуле, про наше сьогодення і про наше майбутнє. Це те, що нас відрізняє від росіян: у них не має минулого, бо вони його вкрали, нема сьогодення, бо вони живуть у брехні, паралельній реальності, відповідно в них немає майбутнього», – коментує дизайнерка.

Лінійка представлена 15 моделями в стилі авангард, що поєднує класичний, фентезі, романтичний стиль. Особливість семплів – українські мотиви, над якими працювали майстри з вишивки. У модельному ряді присутні композиції центри у вигляді стилізованих птахів, а також бавовни й вогню. Натхнення для колекції шукали в образі жінки-воїтельки.

Зараз можна придбати перший аксесуар з колекції – брошку Kolos. Вона доступна для придбання тут.

Фото: Олександра Злуніцина

Усі гроші з продажу спрямують на реабілітацію поранених захисниць, якими опікується Veteranka foundation.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Куба» є однією з ініціаторок створення жіночої військової форми. Дизайнерка в позавоєнному житті, вона залучила до роботи над жіночою формою свого викладача дизайну Станіслава Бітуса, а також конструкторку одягу, яка працювала, зокрема, над сукнею для Beyonce разом із брендом Frolov – Ганну Суворкіну. The Village поговорили з «Кубою».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі