Більше тисячі скарг на укриття надійшло за добу в «Києві Цифровому» після того, як у застосунку запустили сервіс зворотнього звʼязку щодо сховищ, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Майже половина скарг була про те, що укриття зачинені, відзначив Кличко.

Чверть користувачів поскаржилися, що укриття перебувають у неналежному стані, ще чверть – що поблизу немає сховищ.

До кінця дня «Київ Цифровий» систематизуватиме інформацію й передаватиме її у Департамент муніципальної безпеки КМДА, райдержадміністраціям міста, та іншим службам, яких залучать  до перевірок і реагування, відзначив міський голова.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У «Київ Цифровий» 2 червня додали офлайн-мапу укриттів і можливість скаржитися на зачинені сховища. Щоби скористуватися мапою укриттів в офлайн-режимі, потрібно принаймні один раз зайти в додаток, коли є інтернет. Усі офіційні укриття Києва також додали на карту від «Лун.Місто», яку запустили 30 травня.


Під час ракетної атаки в ніч на 1 червня три людини загинули біля зачиненого укриття поліклініки в Деснянському районі. Чотирьом службовим особам, зокрема заступниці Деснянської РДА, інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, та залишення у небезпеці, що призвело до смерті.

КМДА ухвалила рішення, за яким укриття в Києві мають бути відчинені постійно, а не лише під час повітряної тривоги.

Президент Володимир Зеленський також доручив провести ревізію всіх захисних споруд у країні. Станом на ранок 3 червня перевірили понад 4800 укриттів, повідомили в МВС. Зачиненими виявилися 252 сховища, непридатними до використання – 893. Балансоутримувачів зобов'язали усунути недоліки, перевірки тривають.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі