Благодійна барахолка «Кураж» повертається в червні після більш ніж півторарічної перерви. Захід пройде з 10 по 11 червня в гастрохабі Garage на Подолі.

«Ми обрали Garage із двох причин: нам потрібна була максимально доступна локація, ми завжди були за безбар’єрність. Серед наших гостей – багато людей з інвалідністю, на кріслах колісних. По-друге, Garage – наші друзі, які надають нам локацію на благодійних засадах», – коментувала The Village Україна засновниця проєкту Альона Гудкова.

Гастрохаб Garage на Подолі, де пройде червневий «Кураж»

Що в програмі?

На «Куражі» буде лекторій «з потужними темами», які обговорюватимуть Масі Найєм, Юлія Бевзенко, Аня Завертайло, Маша Єфросиніна й Гарік Корогодський. Список лекторів доповнюватимуть, каже організаторка Альона Гудкова.

На барахолці обіцяють речі від «зіркових продавців», зокрема Дантеса й Даші Кацуріної, Дарії Квіткової, Валерії Гуземи й інших. Крім того, облаштують етнографічний корнер із прикрасами, аксесуарами й вінілами, а також корнер винного бару «Синичка».

Музичний супровід «Куражу» забезпечать Seba Korecky, Smailov, Саша Жиляєв (дует Pobo), Katro Zauber і гурт «ЩукаРиба», який спеціально для «Куражу» «дещо особливе», додає Альона Гудкова.

Квитки на один день можна придбати за 200 гривень, а на два дні – за 400 гривень. У день заходу ціна квитка зросте. Крім того, можна придбати спеціальний благодійний квиток за 500 гривень, який дозволить уникнути черг на вході.

Увесь прибуток традиційно передадуть на благодійність. Гроші спрямують на один із напрямів: безбарʼєрність; допомогу дітям, що постраждали від війни; реабілітацію й ресоціалізацію військових після фронту.

Вхід на «Кураж» вільний для військових, людей з інвалідністю, вагітних жінок, дітей до 12 років і літніх людей.


Коли

10–11 червня,

13:00–22:00

Де

вулиця Межигірська, 82


Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Кураж» – це благодійний фестиваль із барахолкою, музичною програмою, майстер-класами, лекціями й перформансами, який проводили щомісяця. Перший «Кураж» відбувся у 2014 році, ще під назвою «Кураж базар», на Арт-заводі «Платформа». На ВДНГ фестиваль проводили з 2018 року. Благодійну барахолку закрили в жовтні 2021 року через будівництво Президентського університету.

У лютому 2021 році в межах підготовчих робіт до будівництва Президентського університету на ВДНГ почали руйнувати павільйон №19, де проводили благодійну барахолку «Кураж». Цей павільйон побудували в 1974 році в стилі радянського модернізму, він був присвячений «товарам народного споживання». У лютому 2022 року активісти виходили на протест проти руйнування «Куражу», але за кілька днів його повністю знесли.


Президентський університет планують побудувати на території ВДНГ протягом 2024–2025 років. У межах будівництва планують звести освітні кампуси, апартаменти для викладачів і студентів, планетарій, гелікоптерний майданчик. Найвища будівля буде висотою 32 метрів.

The Village Україна вже пояснювали, що не так із проєктом Президентського університету й чому від цього може постраждати не тільки павільйон «Куражу».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі