Благодійну барахолку «Кураж» закривають через будівництво на ВДНГ Президентського університету, повідомила засновниця проєкту Альона Гудкова в інтерв’ю виданню Forbes.

За її словами, університет планують будувати місці 19-го павільйону ВДНГ, де проводили «Кураж».

Вона додала, що не відкидає можливість повернення «Куражу» в іншому місці та з іншим форматом. Поки організатори розмірковують над такою можливістю, але не хочуть ухвалювати поспішних рішень. Формат, який був у фестивалю на ВДНГ, повторювати не будуть.

«Щоб робити «Кураж» на новому місці, потрібна класна локація та повністю адаптований під неї формат», – сказала Гудкова.

Про плани звести Президентський університет на території 19-го павільйону команда «Куражу» дізналася влітку 2021 року, але лише на початку осені їх підтвердили остаточно. Тоді «Кураж» оголосив, що піде на безтермінові канікули. Останній захід провели на ВДНГ 16–17 жовтня.


«Кураж» – це благодійний фестиваль із барахолкою, музичною програмою, майстер-класами, лекціями та перформансами, який проводили щомісяця.

Перший «Кураж» відбувся у 2014 році, ще під назвою «Кураж базар», на Артзаводі «Платформа». На ВДНГ фестиваль проводили з 2018 року.

Президентський університет планують побудувати на території ВДНГ протягом 2024–2025 років. У ньому готуватимуть фахівців зі спеціальностей: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні, енергетичні технології, біотехнології та науки про здоров’я, глобалізація та міжнародні комунікації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: The Village Україна