На ВДНГ повністю знесли модерністський павільйон №19, де раніше проводили барахолку «Кураж», повідомляє киянин Сергій Мухлинін.

За його словами, демонтували не лише будівлю, а й зелені насадження, розташовані поряд.

19 лютого активісти Ukrainian Modernism, «Мапи Реновації» та «Зберегти Квіти України» вийшли на протест проти знищення павільйону №19, де проходив благодійний фестиваль «Кураж».

Фото: «Мапа Реновації»

Вони вимагали зупинити демонтаж будівлі, внести всі павільйони ВДНГ до Реєстру памʼяток, відмовитися від ідеї Президентського університету, а також відправити у відставку міністра освіти Сергія Шкарлета.


У лютому 2021 році в межах підготовчих робіт до будівництва Президентського університету на ВДНГ почали руйнувати павільйон №19, де проводили благодійну барахолку «Кураж». Цей павільйон побудували в 1974 році в стилі радянського модернізму, він був присвячений «товарам народного споживання». Ще один павільйон №17, який займає приватна школа Midgard, збираються «інтегрувати» та зробити частиною університету.

Президентський університет планують побудувати на території ВДНГ протягом 2024–2025 років. У межах будівництва планують звести освітні кампуси, апартаменти для викладачів і студентів, планетарій, гелікоптерний майданчик. Найвища будівля буде висотою 32 метрів.

The Village Україна вже пояснювало, що не так із проєктом Президентського університету й чому від цього може постраждати не тільки павільйон «Куражу».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: скриншот із відео