На вулиці Прирічній в Оболонському районі незаконно вирубали 60 дерев, повідомляють активісти організації «Парк Прирічна».

За їхніми словами, вирубування здійснювали невідомі особи в нічний час, адже комунальне підприємство, яке опікується цією територією, нічого про нього не знає, а «Київзеленбуд» не видавав документів на це вирубування. 

«Якщо б вирубування відбувалося за законом, то експерти б оцінили кожне дерево, а той, хто замовив вирубування, оплатив відшкодування в бюджет міста», – пишуть активісти.

«Судячи із місць вирубування, воно проводилося або для облаштування проїзду для будівництва мегапаркінгу, або під якісь інші будівлі чи споруди», – підкреслюють в організації.

UPD: Інформація про видалення дерев на вулиці Прирічній в Оболонському районі, не відповідає дійсності, кажуть у КМДА.

Роботи з санітарної очистки території та видалення аварійних і сухостійних дерев провели у парку відпочинку на вулиці Прирічній у січні 2023 року, додають у КМДА.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Оболонському острові будують розважальний парк із пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів. Водночас у КМДА обіцяли залишити на острові заповідну зону.

Парк на острові з’єднають із правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, має вести з Оболонської набережної (парку «Наталка») до острова. Його планували завершити до кінця 2021 року, але не встигли. Інший міст мав вести до вулиці Прирічної.

Відкрити парк хотіли влітку 2022 року, але через повномасштабну війну роботи призупиняли. У жовтні 2022-го завершили будівництво технічного мосту, що веде на острів із коси між затоками Оболонь і Собаче гирло.

У січні 2023-го стало відомо, що міст-хвилю з Оболонської набережної добудують за кошти паризької агломерації. Роботи мають завершити восени 2023 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі