Два київські музеї перейменують, повідомили в Київській міській військовій адміністрації. 

 Київський музей Пушкіна відтепер називатиметься «Садиба на Кудрявці».

 Музейно-виставковий центр сучасного мистецтва буде просто «Музейно-виставковим центром».

UPD. «Садиба на Кудрявці» буде розповідати про історичну місцевість, побут, соціальне та культурне життя Києва 19 століття, повідомили в КМДА. У новій експозиції будуть виставлені меморіальні речі власників садиби родини Мазюкевичів: меблі, картини, посуд, зразки домашнього рукоділля та вироби київських майстрів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Колишній музей Пушкіна здебільшого складається з колекції киянина, на імʼя Яків Бердичевський, який збирав матеріали, повʼязані з життям і творчістю поета. А після переїзду до Німеччини залишив колекцію в подарунок місту за умови, що в Києві створять окремий музей.

До 200-річчя Пушкіна міська адміністрація виділила під музей невеликий будинок на Кудрявській вулиці, збудований у 1816 році й добудований у 1850-ті. Тоді ж музей Пушкіна обʼєднали з Музеєм історії Києва. 


Експертна рада Мінкульту з дерусифікації рекомендувала Національній музичній академії України імені Петра Чайковського відмовитися від імені російського композитора в назві закладу.

Однак наприкінці грудня трудовий колектив Національної музичної академії України вирішив, що прибрати імʼя російського композитора Петра Чайковського з назви закладу не на часі. Згодом Мінкульт усе ж закликав колектив академії відмовитися від імені Петра Чайковського.


В Україні знесли 28 памʼятників російському поету Олександру Пушкіну в 14 регіонах України (зокрема в центрі Києва, Тернополі, Миколаєві).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі