Благодійний фонд «Солом’янські котики» запустив свій «Пункт незламності» у 229 школі, повідомила депутатка Ксенія Семенова.

Цей «Пункт незламності» назвали «Теплиця»: «Хтось приходить зарядити телефон, хтось посидіти в інтернеті і набрати рідних по вайберу, хтось попити чаю і набрати окропу в термос, хтось обійнятися, хтось не любить бути сам у темряві», – описує роботу пункту Семенова.

Обладнання для пункту допомогли купити друзі «Солом’янських котиків» із США, але утримувати його планують за донати киян. Задонатити можна на спеціальну банку.

«Теплицю» запустили, щоби підтримати місцевих, а також дослідити, як вона працюватиме. Цей досвід використають для інших «Пунктів незламності».

За словами депутатки, Київ не готовий до блекауту: «Пункт незламності» – це ж не генератор, який ти тупо привіз в школу і кинув директорці – на запускай, на дизель батьки скинуться. Бо так це не працює. Пункт незламності – це саме про правильну організацію процесів».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві розгорнули понад 400 пунктів обігріву. Ми розповідали, що з ними не так.

Ще раніше в Києві заявляли, що планують організувати тисячу пунктів обігріву з автономним живленням (по 100 в кожному з районів).


23 листопада президент Володимир Зеленський розповів, що в Україні починають працювати «Пункти незламності» – місця, де можна відпочити, підзарядити телефон або погрітися. Він зазначив, що роботу «Пунктів незламності» активують у разі аварійних відключень електроенергії на понад 24 години.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка і фото: Ксенія Семенова, «Солом’янські котики»