Українська художниця Тамара Сафарова створює соціальний комікс про стереотипи щодо медичного канабісу, аби привернути увагу до необхідності його легалізації.

Авторка мальопису під назвою «Містер Травчик» вважає, що канабіс допоможе багатьом людям пережити наслідки війни, зокрема ПТСР, розлади адаптації і депресію.

Комікс розповідає про напрями, де канабіс може бути корисним. Мальопис поки що в роботі, він буде складатися з 20 епізодів. Можна допомогти проєкту на Patreon.

Там можна спостерігати за процесом створення коміксу, отримати доступ до готових епізодів, а також стікерпак із головним персонажем коміксу Містером Травчиком.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Близько третини українців можуть страждати від посттравматичних стресових розладів після війни. Для лікування ПТСР шість мільйонів людей потребуватимуть препаратів на основі медичного канабісу, вважають у МОЗ.

Наразі в Україні легалізовані окремі препарати на основі медичного канабісу. У червні 2022 року у Верховній Раді зареєстрували урядовий законопроєкт №7457, який передбачає легалізацію в Україні канабісу для медичних і наукових цілей. Документ регулюватиме ліцензування й обіг препаратів на основі медичного канабісу, встановлюватиме правила видачі електронних рецептів.

Цей законопроєкт має недоліки, вважають активісти. Вони розповіли The Village Україна, що не так із законопроєктом і як медичний канабіс може зарадити в лікуванні ПТСР.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі