У Києві розгорнули понад 400 пунктів обігріву, заявив міський голова Віталій Кличко.

За його словами, вони пункти працюватимуть щодня. У них можна підзарядити гаджети, випити чаю, дізнатися адреси найближчих бюветів, магазинів чи аптек, які працюють.

«Також ми працюємо над тим, щоб у кожному пункті працював інтернет», – додав міський голова.

Більшість із пунктів облаштовані в школах й інших установах соціальної сфери.

Адреси пунктів обігріву (чи «Пунктів незламності», як їх називають в Офісі президента) можна подивитися тут.

Що з ними не так

Напередодні депутатка Київради Аліна Михайлова сказала, що Київ демонструє найгірші показники з організації «Пунктів незламності». За її словами, у місті фіксують найбільше скарг.

«Десь з усього є тільки генератор, десь «шизануті вахтьорши» не пускають людей, десь персонал навіть не знає, що їхнє приміщення – «Пункт незламності». В одному з районів Києва на 100 пунктів виділили 40 генераторів і на прохання РДА дати грошей на закупівлю відмовили, бо КМДА хоче купляти все централізовано», – розповіла вона.

Інша депутатка Ксенія Семенова вказала, що замість анонсованих 1000 пунктів є лише 400. «Але генераторів нема, теплових гармат нема, дизеля на районах нема, – зазначила вона. – Я весь ранок читаю пости про те, як людей не пустили в школу зарядити телефон, як у ЦНАП не пустили поставити чайник».

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко зазначив, що якість пунктів різниться від одного регіона до іншого й Київ поступається. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


22 листопада президент Володимир Зеленський розповів, що в Україні починають працювати «Пункти незламності» – місця, де можна відпочити, підзарядити телефон або погрітися. Він зазначив, що роботу «Пунктів незламності» активують у разі аварійних відключень електроенергії на понад 24 години.

На наступний день РФ завдала по українській енергоінфраструктурі нового масованого ракетного удару, в результаті чого більша частина Києва та інші регіони опинилися без світла.

Ще раніше в Києві заявляли, що планують організувати тисячу пунктів обігріву з автономним живленням (по 100 в кожному з районів).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА