Уже понад чотири тисячі «Пунктів незламності» розгорнули по всій Україні, заплановано ще більше, розповів у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський.

«Пункти незламності» – це безпечні місця для українців, де можна відпочивати, підзарядити телефон або погрітися. Там, незважаючи на відключення електроенергії, обіцяють тепло, воду, освітлення, інтернет, мобільний звʼязок, аптечки й місця для відпочинку.

Одночасно в прихистку зможуть перебувати від 40 до 500 людей. Власники бізнесу можуть долучитися й також стати «Пунктом незламності».

Роботу «Пунктів незламності» активують у разі аварійних відключень електроенергії на понад 24 години. Тоді пункти працюватимуть безкоштовно й цілодобово при всіх обласних і районних адміністраціях, школах, будівлях ДСНС. На сайті проєкту можна переглянути мапу таких пунктів.

«Усі ми маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв, враховуючи, які терористи воюють проти нашого народу і що вони намагаються зробити», – підкреслив Зеленський.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Київській області загалом підготували 754 пункти обігріву в разі тривалої відсутності електропостачання й пошкоджень системи опалення. У Києві планують організувати тисячу пунктів обігріву (по 100 в кожному з районів). «Пункти незламності» почали працювати з 22 листопада.


Росія 15 листопада масовано обстріляла Україну. Зафіксували кілька влучань по обʼєктах критичної інфраструктури. Сили ППО збили 73 крилаті ракети та 10 дронів Shahed-136. Загалом по Україні випустили понад 90 ракет з акваторії Каспійського та Чорного морів, а також із Ростовської області РФ.

17 листопада росіяни знову масовано обстрілюють Україну: в Дніпрі й Одесі ракети влучили в об’єкти критичної інфраструктури. Також Росія здійснила масований обстріл газовидобувної інфраструктури на сході України.

Через масовані обстріли, які не припиняються вже понад місяць, без електроенергії Україні залишилися 40% споживачів. У Київській області світла може не бути кілька днів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі