У кожному районі Києва підготують щонайменше по 100 пунктів обігріву в разі критичних пошкоджень системи опалення, обіцяють у КМДА.

Пункти обігріву облаштовуватимуть на базі соціальних обʼєктів. Їх обладнають санвузлами, їдальнями, медпунктами, місцями для відпочинку, банками теплого одягу й ковдр, генераторами для аварійного живлення, а також тепловими гарматами.

Неподалік від шелтерів також чергуватимуть співробітники «швидкої», а відвідувачі пунктів обігріву матимуть доступ до психологічної підтримки, зазначила директорка департаменту освіти і науки Олена Фіданян.

Для пунктів обігріву обирають обʼєкти, що мають захисні споруди й укриття, куди можна спуститися в разі повітряної тривоги.

Загалом у Києві планують облаштували близько 1000 таких пунктів. Раніше начальника КМВА Сергій Попко розповідав, що для 528 з них уже знайшли потрібні локації й почали підготовлення.

«Місця обігріву матимуть автономні джерела живлення, а також будуть обладнанні спеціальними котельнями», – зазначив він.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Київській області встановили 754 пункти обігріву. У пунктах можна буде випити гарячі напої й перекусити. Вони функціонуватимуть у період зниження температури повітря й за можливого відключення електроенергії або опалення.

Пункти обігріву встановлюватимуть у багатьох містах України й на деокупованих територіях. Готує точки обігріву й «Укрзалізниця», їх облаштують у приміщеннях понад 30 залізничних вокзалів в обласних і районних центрах, які приймають внутрішніх переселенців.


РФ з 10 жовтня атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури в різних регіонах України. Станом на 1 листопада серйозних пошкоджень зазнали 40% енергетичної інфраструктури.

У КМДА допускають, що взимку місто може залишитися без тепла на кілька днів чи тижнів. А в Офісі президента сказали, що всім українцям треба бути готовим до відключень світла, води й тепла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КМДА