Унаслідок збройної агресії РФ в Україні уражено 349 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, зокрема, 11 ТЕЦ і три ТЕС, повідомив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

З 11 обстріляних ТЕЦ чотири зруйновані й сім пошкоджені. Також окупанти уразили 335 котелень, із яких 13 повністю розбиті.

Наразі держава фінансує відновлення Охтирської й Чернігівської ТЕЦ, а також системи централізованого теплопостачання в Кременчуці.

За словами міністра, Україна готова до опалювального сезону на 88%. Підготовку мають завершити до 6 жовтня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Зиму 2022–2023 років називають «найскладнішою за всі роки незалежності». Тарифи на тепло не будуть піднімати. Водночас голова «Нафтогазу» заявляв, що опалювальний сезон почнуть пізніше, а закінчать раніше.

Міністерство розвитку громад та територій дало поради, як підготувати свою квартиру чи будинок до опалювального сезону.


Служба безпеки України заявила, що викрила в Києві агентурну групу ФСБ, яка передавала росіянам координати ТЕЦ для зриву опалювального сезону. До її складу входило четверо мешканців Києва.


Понад 90% житлових будинків у Києві отримали акти готовності до опалювального сезону. Міський голова Віталій Кличко попередив, що температура повітря в домівках киян під час опалювального сезону може бути +18–19°C, що на один-два градуси нижче за норму (21°C), через можливі удари по газонасосних станціях або дефіцит газу. У КМДА закликали мешканців Києва утеплити вікна й балкони, заклеїти щілини й перевірити лічильники.

Також Київ планував придбати пересувні мобільні котельні, які можуть стати резервним джерелом теплопостачання для лікарень, дитсадків і шкіл у разі позаштатних ситуацій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: вікіпедія