Служба безпеки України заявила, що викрила в Києві агентурну групу ФСБ, яка передавала росіянам координати ТЕЦ для зриву опалювального сезону.

За даними слідства, групу сформував кадровий співробітник управління ФСБ в Ростовській області після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. До її складу входило четверо мешканців Києва.

Вони розвідували розташування українських військових підрозділів, зокрема Нацгвардії, теплових електростанцій і залізничних вузлів.

ТЕЦ-5 у Києві. Фото: вікіпедія

Зібрану інформацію передавали росіянам через анонімні Telegram-канали, за що отримували по 5 тисяч гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Зиму 2022–2023 років називають «найскладнішою за всі роки незалежності». Тарифи на тепло не будуть піднімати. Водночас голова «Нафтогазу» заявляв, що опалювальний сезон почнуть пізніше, а закінчать раніше.

Міський голова Віталій Кличко попередив, що температура повітря в домівках киян під час опалювального сезону може бути +18–19°C, що на один-два градуси нижче за норму (21°C), через можливі удари по газонасосних станціях або дефіцит газу.

КМДА планувала придбати пересувні мобільні котельні, які можуть стати резервним джерелом теплопостачання в разі позаштатних ситуацій. Також киян закликали самих підготуватися до зими, утеплити вікна й балкони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі