Температура повітря в домівках киян під час опалювального сезону може бути +18–19°C, що на один-два градуси нижче за норму (21°C) через можливі удари по газонасосних станціях або дефіцит газу, повідомив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю виданню «Бабель».

«Не хочу всіх заспокоювати й говорити, що все буде добре. Ми живемо в суворих реаліях і маємо прораховувати різні сценарії. Газ це відповідальність уряду, там нас запевнили, що газ для населення буде і що дорожчати він не буде. Це очікування. Але ми не виключаємо, що можуть бути терористичні акти, атаки по газонасосних станціях. Цей сценарій ми теж враховуємо», зазначив мер Києва.

Він також попередив, що можуть бути перебої з електрикою: «Якщо будуть перебої з електрикою, у нас є генератори. Якщо опалення чи газу не буде, у нас є запаси мазуту. Певний час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який потрібен, щоб вирішити проблему», пояснив Кличко. Тому він попросив киян про всяк випадок підготувати теплий домашній одяг і теплі ковдри.

Водночас мер запевнив: «Ми зробимо все можливе й неможливе, що залежить від нас, щоб в оселях було тепло».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Зиму 2022–2023 років називають «найскладнішою за всі роки незалежності». Попри це опалювальний сезон планують розпочати вчасно, а тарифи на тепло обіцяють не піднімати.

Ще наприкінці червня киян попереджали, що температура в оселях узимку буде нижчою, ніж зазвичай.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі