Ще три банки з 24 грудня почали нараховувати тисячу гривень у межах «єПідтримки» своїм клієнтам, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тож виплати вже нараховують шість банків:

  • Monobank
  • «Альфа-банк»
  • «А-банк»
  • «ПриватБанк»
  • «Ощадбанк»
  • «Укргазбанк»

Це всі банки, що підключилися до програми. За даними Мінцифри, у процесі підключення до послуги ще 13 українських фінустанов.

У 2021 році вони планують випускати пластикові картки, якими можна буде розрахуватися не тільки онлайн або через Google Pay чи Apple Pay, але й офлайн без смартфона.

За даними Мінцифри, станом на 24 грудня вже 5 мільйонів людей подали заявки на отримання 1000 гривень за вакцинацію, гроші перерахували вже 2,4 мільйона українців (це 2,4 мільярда гривень). Витратити встигли 270 мільйонів гривень.


Послуга «єПідтримка» – це можливість отримати 1000 гривень повністю вакцинованим українцям, які досягли повноліття.

Щоб отримати гроші на першому етапі виплат, треба подати заяву в «Дії» до 29 грудня. Але послуга буде діяти протягом 2022 року з певними доповненнями.

Виплати надходять на спеціальну банківську картку, яку треба оформити в одному з банків-партнерів.

«єПідтримка» спрямована на допомогу українському бізнесу, який найбільше постраждав під час карантину, тому витратити гроші можна лише на певні категорії товарів і послуг: квитки на літак або потяг у межах України, квитки в кінотеатри, театри, музеї, виставки, на концерти, абонементи в спортзал або книги.

Детальніше про «єПідтримку» та про те, як стати учасником програми, можна прочитати тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі