Щоб отримати тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу, потрібно буде подати заявку в «Дії» у період з 19 по 29 грудня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Перед цим треба оформити віртуальну картку «єПідтримка» в одному з банків-партнерів програми. Це можна зробити як онлайн, так і у фізичному відділенні.

Фінансові операції будуть здійснювати Monobank, «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Альфа-Банк», «Укргазбанк» та «А-Банк» (перелік доповнюється).

«Дію» треба оновити, потім зайти у розділ «Послуги» та обрати «єПідтримка». Далі вибрати картку для виплати і чекати надходження коштів.

Monobank уже почав відкривати картки для виплат вакцинованим. Щоб отримати картку, потрібно оновити додаток й у верхньому меню, де вибір карт, натиснути «Відкрити картку». Далі обрати «єПідтримка».

У банку радять оформити картку вже зараз, щоб її номер заздалегідь передали в «Дію». Тоді можна буде отримати виплату серед перших.

Як пише Олег Гороховський, співзасновник Monobank, виплати будуть зараховувати миттєво. Чекати близько п’яти днів, поки платіж буде оброблений і пройде всі формальні процедури, не доведеться.

Для тих, хто не користується «Дією», уряд запропонує альтернативний механізм нарахування. Над ним зараз працюють.


15 листопада 2021 року президент Зеленський заявив, що повністю щеплені проти COVID-19 українці зможуть отримати по тисячі гривень.

Ці гроші можна буде витратити впродовж чотирьох місяців і лише в певних сферах: придбати абонемент у спортзал, сходити до кінотеатру, театру, музею, на концерт або на мистецьку виставку. Також можна буде купити книги та квитки для мандрівок Україною (залізницею й літаками).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі