КМДА опублікувала фотографії із середини кінотеатру «Київ», який не працює з 2019 року.

Цими фото чиновники хотіли продемонструвати, що приміщення кінотеатру не відповідає вимогам пожежної безпеки й, відповідно, не придатне до експлуатації.

Київська міська прокуратура, яка вручила підозри директору департаменту комунальної власності КМДА, першому заступнику та директору КП «Київкінофільм», раніше заявляла, що приміщення можна використовувати для кінопоказів.

«Об’єктивні ж обставини, що підтверджуються й відповідними фото, викликають питання щодо кваліфікації експертів, які проводили дослідження й визнали придатність приміщень кінотеатру «Київ» для організації показів кіно», – заявили в КМДА.

У міській адміністрації нагадали, що ДСНС під час перевірки знаходила 48 порушень.


Товариство «КЦ «Кінотеатр Київ» орендувало приміщення з 1999 року. Згідно з договором, воно мало право продовжувати оренду на 10 років. Проте у 2019 році КМДА відмовилася від подовження оренди й визначила нового орендаря – ТОВ «Сінема-центр».

Попередній орендар подав до суду. Госпсуд 1 червня визнав право ТОВ «КЦ «Кінотеатр Київ» на подовження права оренди до 2029 року та визнав недійсним договір оренди з ТОВ «Сінема-центр». Але КП «Київкінофільм» (належить КМДА) подало апеляційну скаргу.

Повна хронологія подій тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА