Господарський суд Києва виніс рішення щодо повернення приміщення кінотеатру «Київ» попереднім орендарям – ТОВ «КЦ «Кінотеатр Київ».

Товариство орендувало приміщення з 1999 року. Згідно з договором, кожні 10 років воно мало право продовжувати оренду на 10 років. Проте у 2019 році КМДА відмовилася від подовження, мотивуючи це змінами законодавства у сфері здавання в оренду комунального майна.

Згідно з текстом ухвали, КМДА надіслала листа орендарю щодо припинення дії договору, але ТОВ «КЦ «Кінотеатр Київ» його не отримало. У 2019 році КМДА визначила нового орендаря – ТОВ «Сінема-центр». Водночас попередній орендар подав до суду.

Госпсуд 1 червня визнав право ТОВ «КЦ «Кінотеатр Київ» на подовження права оренди до 2029 року та визнав недійсним договір оренди із ТОВ «Сінема-центр». Тепер КМДА мають дозволити ТОВ «КЦ «Кінотеатр Київ» користуватися приміщенням кінотеатру.

Колишня директорка кінотеатру Вілія Бондаренко підтвердила The Village Україна, що суд ухвалив рішення на їхню користь. Тепер відповідачі можуть подати апеляційну скаргу. Утім, за її даними, «Сінема-Центр» уже виїхав із будівлі.

Ми звернулися до «Сінема-Центр», але поки відповіді не отримали.


8 червня The Village Україна описував більш детально, чому кінотеатр не працював останні два роки та всю хронологію подій. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: The Village Україна