За оренду кінотеатру «Київ», що розташований на вулиці Велика Васильківська, 19, не доплатили оренду в розмірі 22 мільйонів гривень, повідомляє Київська міська прокуратура.

Директору департаменту комунальної власності Києва, його першому заступнику й очільнику комунального підприємства «Київкінофільм» повідомили про підозру в службовій недбалості.

Фото: Київська міська прокуратура

У 2019 році перший заступник начальника департаменту комунальної власності Києва та директор КП «Київкінофільм» уклали з приватним товариством трьохсторонній договір щодо оренди приміщень кінотеатру «Київ».

Орендна плата мала становити близько 2 мільйонів гривень. У повному обсязі її оплатили тільки в період з червня по листопад 2019 року.

Згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, приміщення кінотеатру «Київ» придатне для експлуатації за цільовим призначенням – організації кінопоказів.

Наразі триває досудове розслідування.


Товариство «КЦ «Кінотеатр Київ» орендувало приміщення з 1999 року. Згідно з договором, що 10 років воно мало право продовжувати оренду на 10 років. Проте у 2019 році КМДА відмовилася від подовження.

У 2019 році КМДА визначила нового орендаря – ТОВ «Сінема-центр». Водночас попередній орендар подав до суду.

Госпсуд 1 червня визнав право ТОВ «КЦ «Кінотеатр Київ» на подовження права оренди до 2029 року та визнав недійсним договір оренди з ТОВ «Сінема-центр».

Повна хронологія подій – тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Wikimedia