1 вересня на засіданні уряду ухвалили рішення на виділення 100 мільйонів гривень на виготовлення нових проєктів двох гілок метро в столиці, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

По 50 мільйонів гривень спрямують на корегування проєктів ліній: Троєщина – Осокорки та Подільсько – Вигурівська. У першому випадку проєктувальник має розробити перші 7,3 кілометра лінії з шістьма станціями по проспекту Маяковського до станції метро «Лівобережна». Станції мають бути запроєктовані по типу станції «Виставковий центр».

У другому випадку йдеться про дільницю від станції «Вокзальна» до станції «Райдужна» довжиною 13,9 кілометра. Перехід має бути на станції «Площа перемоги». Також мають запроєктувати електродепо.

Зауважимо, що самі проєкти вже виготовляли у 2008 та 2012 роках, але з часом вони втратили актуальність. Тому гроші виділяють на корегування (оновлення) наявних проєктів.


У серпні в межах будівництва Подільського мосту вже будується частина метрополітену, який має там піти під землю, під залізницю. Після старту руху автомобільної частини місто планує перейти до активного будівництва підземки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Marcus Wong