На Подільському мосту почалися роботи з будівництва метро на Троєщину, про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

«Ми робимо все, щоб в кінці цього року відкрити автосполучення через Подільсько-Воскресенський міст. Наступний етап – метро на Троєщину. І, як я сказав, роботи з його спорудження розпочали», – заявив Віталій Кличко.

Наразі йде будівництво тунелів метрополітену та насипу під конструкції метро.

Загалом на мосту вже повністю натягнуті ванти й почався демонтаж тимчасової опори. Також уже завершили асфальтування прогону мосту через річку Десенка.

У кінці червня мають завершити влаштування гідроізоляції в бік Подолу – Верхнього та Нижнього Валів. Водночас триває монтаж шумозахисних і бар’єрних огорож.

У КМДА наголошують, що будівництво мосту включає не лише сам міст, а комплекс мостів, естакад і тунелів, що сполучать Поділ і Воскресенський масив.

Уже завершено будівництво естакади на Рибальському півострові, з’їзд із Подільського мостового переходу на Набережно-Рибальську, міст через Дніпро, естакаду на Трухановому острові, міст через Десенку, естакаду в урочищі Горбачиха, заїзд на Подільський мостовий перехід із Набережно-Хрещатицької.


7 червня міський голова Віталій Кличко заявив, що одну станцію метро на Виноградар відкриють до кінця 2021 року. За його словами, із 1300 метрів тунелю вже проклали 900 метрів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: КМДА