У Києві шукають місце, де в майбутньому має розміститися Музей сучасного мистецтва, повідомляє КМДА.

Представники громадської організації «Музей сучасного мистецтва», яка опікується системною музеєфікацією сучасного мистецтва в Україні, планують відвідати можливі локації для створення майбутнього музею.

У ГО заявили, що серед переліку локацій як ті, що вже функціонують і є відкритими для публіки, так і ті, що можуть бути реконструйовані та пристосовані для потреб майбутнього музею.

Архітектори проаналізували 19 можливих локацій для музею, зокрема Лук’янівське СІЗО, Житній ринок, Київський автобусний парк №7, торговий центр «Дивосвіт», Казенний винний склад №1 і Київський елеватор №1.

У КМДА зазначили, що за реалізації проєкту мають передбачити перспективу сімейних екскурсій, створити інклюзивний простір, умови для маломобільних груп населення, підготувати професійних екскурсоводів, продумати різновиди аудіогідів.


У січні 2021 року міністр культури Олександр Ткаченко висловив бажання взяти Гостиний двір на баланс свого міністерства. Він казав, що розмістять там іще не створений Національний музей сучасного мистецтва.

Але Кличко виступив проти передачі будівлі Мінкульту. Утім, мер заявив, що буде сприяти створенню музею сучасного мистецтва в Києві.

Уже в березні Мінкульт відмовився від ідеї робити Музей сучасного мистецтва в Гостиному дворі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА