Департамент охорони здоров’я КМДА 23 квітня оголосив тендер на придбання 277,7 тисяч доз вакцини проти COVID-19.

Очікувана вартість закупівлі становить 140 мільйонів гривень. Тобто, якщо учасники торгів не будуть знижувати пропозиції, то вартість однієї вакцини становитиме 504 гривні (18 доларів).

Аукціон заплановано на 29 червня. Майбутній постачальник має доставити вакцини до 31 грудня 2021 року.

Згідно з тендерними вимогами, вакцина має бути зареєстрована в Україні (наразі в Україні зареєстрували чотири вакцини: Covishield (AstraZenecа), CoronaVac, Pfizer та AstraZeneca-SKBio). Термін придатності товару на момент поставки повинен становити не менше 75% від загального терміну.

22 квітня заступниця голови КМДА Ганна Старостенко пояснювала, що столична влада планує замовити вакцину прямо в одного з виробників. Для цього представники КМДА ведуть перемовини з кількома виробниками вакцини, але проблемою є те, що першочергово виробники забезпечують вакцинами країни, які раніше законтрактували їх поставку на рівні держав.


Кошти на закупівлю вакцини Київська міська рада виділила в лютому 2021 року. Тоді в КМДА повідомляли, що планують замовити мільйон доз для 500 тисяч киян. Проте згідно з тендером кількість вакцин буде майже вчетверо меншою.

Станом на 21 квітня в Києві вакцинували понад 45 тисяч киян. Щеплення роблять вакцинами Covishield, Coronavac і Pfizer, які надало Міністерство охорони здоров’я.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Центр громадського здоров’я