В Україні зареєстрували вакцину проти коронавірусу від компаній Pfizer і BioNTech, повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Це означає, що вакцину Pfizer зможуть офіційно ввозити в Україну. Зокрема, і комерційні компанії.


Це вже друга зареєстрована в Україні вакцина від коронавірусу. В Україні також зареєстрували вакцину CoviShield, яку розробили Oxford-AstraZeneca.

Компанії Pfizer і BioNTech розробили вакцину від COVID-19, яка показала ефективність 90% у третій (останній) фазі клінічних випробувань. Згодом ефективність зросла до 95%.

Особливість вакцини в тому, що її потрібно зберігати за -70 °С. Однак виробники кажуть, що терміном до 5 днів її можна тримати в холодильнику за температури 2–8°С. Це означає, що буде можливість доставляти вакцину тим людям, які через особисті причини не можуть самостійно приїхати на вакцинацію в медзаклад. Наприклад, люди похилого віку.

У лютому 2021 року Україна має отримати 117 000 доз вакцини від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX. Першу партію вакцин розподілять для вакцинації працівників лікарень, у яких надають допомогу пацієнтам із COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі