20 березня 2021 року Одеська область потрапила в «червону» зону карантину, повідомляє МОЗ.

Відповідно до нового поділу в «червону» зону карантину потрапили

  • Київ
  • Житомирська область
  • Івано-Франківська область
  • Чернівецька область
  • Закарпатська область
  • Одеська область

У «Помаранчевій» зоні 11 областей: Вінницька, Донецька, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська.

Інші регіони потрапили в «жовту» зону.


З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу.

Спочатку був один перелік обмежень, що діють у кожній із карантинних зон. Але 9 березня рішенням Кабміну перелік обмежень розширили. Зокрема, додали заборону на здійснення регулярних і нерегулярних транспортних перевезень пасажирів у «червоній» зоні. Але в Києві транспорт продовжить працювати.

Інфографіка: МОЗ

19 березня в Київській області вирішили посилити карантин. Посилені обмеження вводять з 21 березня до 9 квітня. Якщо за тиждень ситуація поліпшиться, їх можуть пом’якшити. Усі обмеження тут.

19 березня Міністерство охорони здоров’я також оновлювало розподіл регіонів України на карантинні зони. У «червоній» зоні були чотири області: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька, а також додався Київ. Ще 8 областей у «жовтій» зоні. Решта областей – в «помаранчевій».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна