Транспорт у Києві працюватиме попри те, що місто віднесли до «червоної» зони карантину, повідомили The Village Україна в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

«Транспорт буде працювати у звичайному режимі»,  сказали в департаменті. Однак заповненість допускається не більше 50% від місць для сидіння.

У метрополітені також зазначили, що не зупиняють роботу. «Метро працює. Продовжуємо посилену дезинфекцію, у пікові години, як і раніше станції можуть працювати з обмеженням на вхід (тобто не на всю вхідну групу), закликаємо пасажирів дотримуватися маскового режиму», – розповіла The Village Україна заступниця начальника метрополітену Наталія Макогон.

В «Укрзалізниці» The Village Україна сказали, що поки офіційної інформації щодо зупинки залізничного сполучення з Києвом немає. Як тільки буде, її оприлюднять на офіційних каналах компанії.


19 березня 2021 року МОЗ віднесло Київ у «червону» зону карантину. За правилами «червоної» зони забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в місті. Дозволяються тільки транзитні перевезення (це рішення Кабміну від 9 березня 2021 року). Обмеження «червоної» зони в Києві мали набути чинності за 48 годин після рішення уряду, тобто з 21 березня.

Але, судячи з заяви міського голови Віталія Кличка, у Києві з 20 березня збираються дотримуватися інших обмежень, так званого «локдауну», рішення про який ухвалили в КМДА. Згідно з цими обмеженнями робота громадського транспорту не забороняється, однак заповненість салонів допускається не більше 50% від місць для сидіння.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна