19 березня 2021 року Київ віднесли в «червону» зону карантину, повідомляє МОЗ. Транспорт у Києві працюватиме, повідомили The Village Україна в КМДА. 

За правилами «червоної» зони забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в місті. Дозволяються тільки транзитні перевезення. Це рішення Кабміну від 9 березня 2021 року. У Києві громадський транспорт, метро і залізниця працюватимуть.

Інфографіка: МОЗ

Крім Києва, у «червоній» зоні залишаються чотири області: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька. Ще 8 областей у «жовтій» зоні: Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська, Полтавська, Рівненська, Харківська, Чернігівська. Решта областей  в «помаранчевій».


У Києві з 20 березня до 9 квітня включно КМДА запровадила жорсткий карантин

З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу. Спочатку був один перелік обмежень, що діють у кожній із карантинних зон. Але 9 березня рішенням Кабміну перелік обмежень розширили. Зокрема, додали заборону на здійснення регулярних і нерегулярних транспортних перевезень пасажирів у «червоній» зоні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі