У Києві з 00:00 годин 20 березня 2021 року почали діяти жорсткі обмеження карантину. Посилення карантину діятиме до 9 квітня включно, повідомив міський голова Віталій Кличко.

перелік заборон

Інфографіка: МОЗ

Під час дії «червоної» зони карантину дозволено

Інфографіка: МОЗ

що буде з транспортом 

Громадський транспорт у Києві працюватиме в звичайному режимі. Але заповненість салонів допускається не більше ніж на 50% від місць для сидіння.

У метро також підтвердили, що не зупиняють роботу. «Метро працює. Продовжуємо посилену дезинфекцію, у пікові години, як і раніше станції можуть працювати з обмеженням на вхід (тобто, не на всю вхідну групу), закликаємо пасажирів дотримуватися маскового режиму», – розповіла The Village Україна заступниця начальника метрополітену Наталія Макогон.

В «Укрзалізниці» The Village Україна сказали, що поки офіційної інформації щодо зупинки залізничного сполучення з Києвом немає. Якщо з’явиться, її оприлюднять на офіційних каналах компанії.


19 березня 2021 року МОЗ віднесло Київ в «червону» зону карантину. За правилами «червоної» зони забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в місті. Дозволяються тільки транзитні перевезення (це рішення Кабміну від 9 березня 2021 року). Але, судячи з заяви міського голови Віталія Кличка, у Києві з 20 березня збираються дотримуватися інших обмежень, так званого «локдауну», рішення про який ухвалили в КМДА. 

12 березня міський голова Києва повідомив, що в столичних лікарнях найбільша кількість хворих на коронавірус від початку пандемії. Ліжка в лікарнях заповнені на 57%.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: The Village Україна