Міністерство охорони здоров’я 17 березня оновило розподіл регіонів України на карантинні зони. Лише чотири області залишилися «жовтими», решта – «помаранчеві» або «червоні».

У «червоній» зоні залишаються чотири області: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька.

У «помаранчевій» зоні регіонів побільшало: окрім Києва, Вінницької, Донецької, Київської, Львівської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей, там ще опинилися Волинська, Запорізька, Луганська, Одеська, Полтавська, Херсонська – загалом 17 регіонів.

«Жовтими» залишаються чотири регіони: Дніпропетровська, Кіровоградська, Рівненська, Харківська області.


24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу. Які обмеження діють у кожній із карантинних зон, можна прочитати тут.

На початку березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, яка може призвести до чергового локдауну.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов напередодні, 16 березня, попередив, що місто Київ і Вінницька область наблизилися до «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки та закликав запровадити додаткові обмеження. Мер Києва Віталій Кличко відправив учнів 5–11 класів на канікули на два дні раніше, із 18 березня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі