Місто Київ і Вінницька область наблизилися до «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«За показниками захворюваності достатньо напруженою є ситуація у Вінницькій області та місті Київ – вони є найближчими до переходу на «червоний» рівень карантину», – сказав міністр.

Степанов звернувся до органів місцевого самоврядування з пропозицією запровадити додаткові карантинні обмеження.

За словами міністра, за минулий тиждень виявили 60 748 нових випадків інфікувань COVID-19 – майже на шість тисяч більше проти позаминулого тижня. Госпіталізували 22 514 людей.


15 березня МОЗ оновило розподіл карантинних зон в областях України. У «червоній» зоні залишаються чотири області: Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька. У «помаранчевій» – місто Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області. У «жовтій» зоні – решта регіонів.

4 березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, яка може призвести до чергового локдауну на зразок того, що діяв у країні з 8 по 24 січня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі