У Києві зросли темпи поширення COVID-19: за останніх півтора тижня кількість хворих і госпіталізованих збільшилася майже вдвічі, повідомив міський голова Віталій Кличко. Через це столиця просить уряд посилити карантинні обмеження та відправляє школярів на канікули раніше.

У лікарнях Києва зараз перебувають 3500 інфікованих, із них 71% – у тяжкому стані.

«Це найскладніша ситуація для медиків Києва від початку пандемії. Із такими темпами вже за кілька днів місць у лікарнях не буде», – каже Кличко.

Він нагадав, що 18 березня у Києві має відбутися футбольний матч «Шахтар – Рома», на який приїдуть до 35 тисяч глядачів.

«У нинішній ситуації це може бути другим Буковелем», – вважає Кличко.(Гірськолижний курорт «Буковель» закрили на карантин через значне поширення коронавірусу в Івано-Франківській області).

Щоб стримати розповсюдження COVID-19, Київ звернувся до уряду з проханням посилити карантинні обмеження в «помаранчевій» зоні.

«Також звертаюся до МВС, МОЗ, Мінінфраструктури та Держпродспоживслужби посилити контроль за дотриманням обмежень. Зокрема, щодо проведення масових зібрань, маскового режиму, роботи торгових, розважальних закладів, ресторанів і кафе, громадського транспорту, спортивних змагань», – сказав Кличко на брифінгу.

Крім того, для зниження ризиків інфікування весняні канікули для учнів 5–11 класів почнуть на два дні раніше.


Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна через «Дію». Станом на 16 березня першу дозу вакцини отримали 62 083 жителі України (для повної вакцинації необхідно отримати дві дози).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: КМДА