В Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, яка може призвести до чергового локдауну, сказав прем’єр Денис Шмигаль.

Він пояснив, що зараз кілька областей перебувають у «червоній» зоні епідеміологічної небезпеки, а ще кілька регіонів – «на підході».

«Уже зараз очевидний факт, що в нас розпочалася третя хвиля пандемії. Коли більша частина областей будуть у «червоній» зоні, найімовірніше, доведеться повертатися до тієї моделі локдауну, який запроваджувався й Україна вже проходила», – сказав Шмигаль.

Аби уникнути жорсткого локдауну, населення має дотримуватися карантинних обмежень, зокрема, носити маски, додав прем’єр.

В Україні за добу, 3 березня, підтвердили 10 057 нових випадків COVID-19. До лікарень потрапила 3271 людина, померли 194 пацієнти.


З 8 до 24 січня 2021 року в Україні діяв так званий зимовий локдаун, після якого країна перейшла до попередніх обмежень помаранчевої зони.

З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з розділенням областей за рівнем епідемічної ситуації. У «червоній» опинилися Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська області.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі