Міністерство охорони здоров’я розраховує влітку 2021 року робити 5–7 мільйонів щеплень проти коронавірусу щомісяця, сказав очільник міністерства Максим Степанов в ефірі «Свобода слова» на ICTV.

«На 3–4-му етапах (вакцинації населення – ред.) наші потужності – це 5–7 мільйонів вакцинацій на місяць. Зважаючи на наш графік постачання вакцин, якщо він не буде зриватися, ми плануємо влітку вийти на такі цифри», – пояснив міністр.

За його словами, таких результатів вдасться досягти, якщо всі постачальники виконуватимуть зобов’язання відповідно до укладених договорів.

На поточному тижні (упродовж 1–7 березня) кількість щеплень від коронавірусу збільшать до 10 тисяч, а в листопаді 2021 року всі охочі в Україні вже матимуть доступ до вакцинації, додав Степанов.


23 лютого до України прибули перші 500 доз вакцини проти коронавірусу Oxford-AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India. А 24 лютого зробили перше щеплення від коронавірусу.

Також Україна має отримати 117 000 доз вакцини від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX і 15 мільйонів доз вакцин AstraZeneca та NovaVax. Крім того, Україна підписала контракт із китайською компанією Sinovac про постачання 1,9 мільйона доз вакцини від COVID-19. 

Раніше МОЗ дозволило робити щеплення проти COVID-19 залишками препаратів, які розраховані на медиків. Вакцинуватися запропонують громадським і культурним діячам, аби популяризувати цей процес.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі