В Україні 24 лютого зробили перше щеплення від коронавірусу. Вакцину ввели реаніматологу Євгену Горенко, який працює у Черкаській обласній лікарні у відділенні з хворими на COVID-19, повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко.

Знайомтеся, це – Горенко Євген Васильович. Він першим в Україні отримав щеплення від ковіду. Це лікар-реаманітолог із м....

Опубліковано Александром Скичком Середа, 24 лютого 2021 р.

Після щеплення Євген Горенко 30 хвилин перебував під наглядом медиків, а потім вийшов на короткий брифінг до журналістів. Він зазначив, що після введення вакцини почувається добре.

Черкащина першою в Україні отримала вакцину. За словами голови Черкаської ОДА, до області надійшли 16 200 доз вакцини Oxford-AstraZeneca.


Перша партія вакцини проти коронавірусу Oxford-AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India прибула до України 23 лютого. З Індії доправили 500 тисяч доз препарату.

Протягом лютого-березня в Україні планують зробити щеплення 367 тисячам осіб: медикам, які лікують хворих на COVID-19, і бійцям операції Об’єднаних сил на Донбасі. Щеплення будуть робити в стаціонарних пунктах або мобільні бригади.

Загалом Україна має отримати 117 000 доз вакцини від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX, а також 12 мільйонів доз вакцин AstraZeneca та NovaVax. Також Україна підписала контракт із компанією Sinovac про постачання 1,9 мільйона доз вакцини від COVID-19. Одна доза коштуватиме 504 гривні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі