Американська вакцина Johnson&Johnson показала ефективність 66%, повідомляє Reuters.

Водночас її ефективність становить 85% для запобігання найбільш важким симптомам коронавірусу, повідомляє Sky News. Якщо говорити про запобігання середній і важкій формі перебігу хвороби, то ефективність становить 66%.

Головною метою J&J було саме запобігання найбільш важкій формі хвороби, щоб зменшити кількість госпіталізацій, пише Reuters.

Особливість вакцини в тому, що щеплення відбувається тільки однією дозою. Доза коштує приблизно 10 доларів. Вакцину можна зберігати в холодильнику.


Україна може безкоштовно отримати вакцину Johnson & Johnson. Оскільки вона входить до портфеля програми COVAX. У МОЗ повідомили, що найбільше хочуть отримати саме цю вакцину, оскільки її треба вводити один раз.

Вакцина проти коронавірусу від американської компанії Novavax пройшла фінальну стадію клінічних випробувань і показала ефективність на 89,3%.

Вакцина компаній Pfizer і BioNTech показала 95% ефективності в різних вікових, статевих, расових та етнічних групах, а також практичну відсутність побічних ефектів. ВООЗ надала дозвіл на екстрене застосування препарату. Поки вакцини Pfizer-BioNTech єдина, яку схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я.

Компанія Moderna заявила про 94,1% ефективності своєї вакцини від коронавірусу. У січні Європейська комісія схвалила цей препарат.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі