Європейська комісія схвалила вакцину проти COVID-19 від компанії Moderna після того, як її рекомендувало Європейське агентство з оцінювання лікарських препаратів (EMA).

«Щойно ми дозволили другу вакцину проти COVID-19. За рекомендацією Європейського агентства з лікарських засобів ми надали умовний дозвіл на продаж вакцини Moderna для всіх країн ЄС», – йдеться у повідомленні.

Раніше Європейське медичне агентство (EMA) схвалило до використання на території Євросоюзу вакцину від COVID-19 компанії Moderna, повідомили в агентстві.

В EMA кажуть, що детально оцінили дані про якість, безпеку й ефективність вакцини та рекомендують її використання для людей віком від 18 років.

Вакцина від Moderna стала другою сертифікованою в ЄС вакциною проти COVID-19. Після завершення трьох етапів клінічних досліджень вона показала ефективність у майже 95%. Вона не потребує зберігання за наднизьких температур. Її можна транспортувати за приблизно -20°C (це температура як у звичайній морозильній камері). Препарат треба вводити двічі з проміжком у 28 днів.


Наприкінці грудня 2020 року в Євросоюзі розпочали масову вакцинацію населення від коронавірусу. Щеплення роблять препаратом від Pfizer і BioNTech, яке Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) схвалило 21 грудня 2020 року. Станом на 30 грудня 2020 року у світі від коронавірусу провакцинувались уже 5,1 мільйона людей у 22 країнах світу.

Тим часом український кандидат у вакцини від коронавірусу пройшов доклінічні випробування, його готують до випробувань на людях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі