The Village Україна розповідає, як і де замовити каву для приготування вдома.

Кава від київських кав’ярень


Fresh Black

Київ

Обсмажувальник Fresh Black розвиває кавовий центр, кафе та школу на Арт-заводі Платформа, компанія є одним із найбільших постачальників кави у сфері гостинності України. Про історію заснування керівники розповідали The Village Україна в форматі «Власники».

Як замовити: Через сайт. Замовлення доставляють по Києву. Приймають замовлення під час карантину щодня, але надсилають та доставляють тільки у вівторок та п'ятницю. Безкоштовна доставка – від 500 гривень. Доставка по Україні – через «Нову Пошту». На час карантину на певні позиції діє знижка 30%.

Yellow Place

Кав’ярня Yellow Place є частиною магазину goodwine. Раніше The Village Україна розповідав про досвід перепрофілювання баристи Yellow Place на касира та пакувальника goodwine.

Як замовити: Через Telegram-бот, за номером 050 041 41 41 або на сайті Home by goodwine. Каву в зернах завжди можна придбати у магазині goodwine, який продовжує роботу під час карантину.

ONE LOVE coffee

Мережа кав’ярень ONE LOVE coffee відкрила заклади у Pinchuk Art Centre, БЦ «Торонто-Київ» та ЦУМі. У компанії є онлайн-магазин кави, кавового обладнання та аксесуарів.

Як замовити: Через сайт. Доставка по Києву та Україні – «Нова Пошта».

Takava Coffee-Buffet

Київська мережа кав’ярень із чотирма закладами в місті. Підприємці Бекір Сулейманов та Ервін Меметов відкрили першу кав’ярню Takava у 2017 році між станціями метро «Площа Льва Толстого» та «Олімпійська». Також кав’ярні Takava працюють у ТЦ Arena City, ТРЦ River Mall і на Подолі.

Як замовити: Instagram, Facebook і Telegram-бот @TakavaCoffeeBuffet_bot. Також під час карантину можна змовити страви та напої зі спеціального меню.

Blur Coffee

Кафе Blur Coffee біля станції метро «Кловська» також пропонує не тільки авокадо-тости і бейгли, а й каву власного обсмажування.

Як замовити: Через Instagram, Facebook і Telegram-бот. Окрім кави, доставляють й страви з нового меню, на зразок тостів та смузі-боулів. Доставка на адреси поряд із закладом на Мечникова безкоштовна.

Idealist

Київ

Мережа кав’ярень колишнього керівника мережі АЗС WOG Сергія Корецького за 2019 рік відкрила заклади в аеропортах «Жуляни», «Бориспіль», «Львів» і «Мінськ», а також кав’ярню в бізнес-центрі IQ на Печерську. У 2020 році компанія планувала розширити кількість закладів до 20, включно з кафе на колишній локації Rule на «Олімпійській».

Як замовити: Через Instagram і Facebook, а також сервіс Glovo чи за телефоном 067 220 24 80. Доставляють кур’єром по Києву, по Україні – «Новою Поштою».

Fair Finch

Fair Finch раніше працювали в форматі кав’ярні на Воздвиженці, а тепер розвивають власне обсмажування, освітню платформу Fair Finch Coffee School та кафе у житловому комплексі «Новопечерські Липки».

Як доставляють в Києві та по Україні: Через сайт. Доставляють «Новою Поштою».

Кава від київських обсмажувальників


CafeBoutique

Київ

Київська обсмажувальна компанія та мережа кав’ярень CafeBoutique, який також має три кав’ярні-магазини в місті: на Хорива, Саксаганського і Тургенєвській.

Як замовити: На сайті. Під час карантину діє власна доставка – по Києву доставляють товари з розділів «Кава» та «Кавове обладнання» від 500 гривень. Замовлення до 500 гривень надсилають «Новою Поштою». Замовлення на суму від 1500 гривень доставляють безкоштовно. По Україні доставляють через сервіси «Нова Пошта», «Гюнсел», «Автолюкс», «Нічний Експрес», «Міст Експрес» тощо. Умова – повна передплата суми замовлення.

Mad Heads Coffee Roasters

Київ

Обсмажувальна компанія, співвласником якої є Артем Врадій – один із провідних українських фахівців з обсмажування кави. З кавою, обсмаженою Врадієм, українець Слава Бабич здобув перемогу на чемпіонаті світу серед барист із приготування кави в джезві.

Як замовити: Через Facebook чи Instagram. Доставляють по Києву та Україні «Новою Поштою». Доставка до 2 кілограмів коштує 50 гривень, від 2 кілограмів надсилають безкоштовно. При замовленні до 13:00, надішлють у той же день.

3 Champs Roastery

Київ

Три чемпіони України серед барист – Олексій Федоровський, Ренат Маматказін та Павло Спіцин із мережі Lion Coffee – заснували власну компанію з обсмажування кави.

Як замовити: Через Telegram-бот, Facebook та Instagram. Кур’єрська доставка по Києву працює у будні – від 1 кілограма кави. По Україні – «Нова Пошта».

Кава від українських обсмажувальників


«Світ кави»

Львів

Львівська обсмажувальна компанія «Світ кави» на початку року відсвяткувала 20-й ювілей. Сімейний бізнес володіє власними обсмажувальними потужностями, а також мережею кав’ярень із трьох закладів у Львові та одного в Києві на Подолі. Більше про «Світ кави» – у рубриці «Власники».

Як замовити: Через сайт У межах Львова доставляють кур’єрською службою за 70 гривень, по Україні – «Новою Поштою».

«Фунт кави»

Дніпро

Обсмажувальна компанія з Дніпра, заснована Феліксом Безруком та Олександром Ремесником. Співвласники також володіють закладами White Coffeebar, Shepit та «Біла стріла». Каву продають під брендами «Фунт кави» і True Brew Bro.

Як замовити: Через сайт. Доставляють безкоштовно «Новою Поштою».

Coffee Door

Дніпро

Обсмажувальник із Дніпра, представлений також у Києві як кав’ярня.

Як замовити: Через сайт. Доставляють безкоштовно по Дніпру та по Україні «Новою Поштою» – за повною передоплатою.

Foundation Coffee Roasters

Одеса

Одеська обсмажувальна компанія з понад п’ятирічною історією, однойменну кав’ярню Foundation Coffee Roasters назвали найкращою кав’ярнею 2019 року за версією ресторанної премії «Сіль».

Як доставляють по Україні: Через сайт. Безкоштовно доставляють «Новою Поштою» – від 1 кілограма кави. На час карантину за промокодом «30» пропонують знижку в 30%.

Gastra Coffee Shop

Харків

Харківський обсмажувальник Gastra Coffee Shop – один із перших ентузіастів спешелті-кави в Україні. Доставляють зерно найвищого рівня якості для власних закладів та споживачів із 2003 року.

Як замовити: Через сайт. Доставка – «Нова Пошта».