Попри те, що в Києві не планують офіційних масових заходів до Дня незалежності, цього тижня є одразу кілька цікавих подій: збираємося на фестиваль Brave Factory 2023, донейтимо на благодійних маркетах, слухаємо українські пісні та граємо в теніс у «Каштані» – зібрали події, які відбудуться 24–27 серпня в Києві. 

Brave Factory 2023 

   

Фестиваль вільної музики та культури Brave! Factory повертається після майже дворічної паузи та відбудеться у приміщення Стрічкоткацької фабрики. Організатори обіцяють «подивитися на локацію по-новому, наче ми тут ніколи не були та вперше прийшли робити Brave! Factory». Зокрема, команда збирається відтворити майданчики, які облаштували на території заводу «Київметробуд», де фестиваль проходив із 2017 року. Також планують залучити частини Стрічкоткацької фабрики, які раніше не використовували. У лайнапі: Кендінг Рей, Антеа, Денді Джек, Яна Понура, SI Process, Князь Володимир, Богдан Заєць, VH 10, КЛІМ Бітс, Лстн, Джейн та інші. 

   

Коли: 26–27 серпня 

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31 

Квитки: 2000 гривень

Особлива українська вечеря від Pure & Naive  

   

Цієї неділі Pure & Naive організовує спеціальну українську вечерю на таємній терасі Octo Tower. Шефи Богдан Лазоренко й Артем Кабулахін відібрали українські овочі, фрукти, сири, хліб, рибу та морепродукти та створили меню з п‘яти страв. Серед них: масло із соленими лимонами, карпачо з баклажанів із соусом із червоного перцю з малиною та м’ятою, кебаб із сома й рапанів і морозиво з копченої кукурудзи. До страв на вас очікує добірка вин від сомельє Вадима Осичнюка. Подію проводять у межах «Тижня Незалежних» за підтримки Uklon. 100% зібраних коштів з усіх заходів передадуть на реновацію музею-майстерні Ади Рибачук і Володимира Мельніченка.

   

Коли: неділя, 27 серпня, о 18:00

Де: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5 

Квитки: 3500 гривень 

Вечірка 3abuttya в Uyava 

   

3abuttya – це новий івент-проєкт, який організовує тематичні вечірки. Цього разу на вас чекають декораційні елементи в стилістиці Бохо, мексиканських джунглів, артінсталяції, фотозони, led-шоу. У лайнапі: виступи артистів електронної сцени, а саме: Harna, Natura, Light, Semerich b2b Hisstory, Mjunior b2b Kinree, Danial Scratch, Aplombo, Egoist. 

   

Коли: 26 серпня

Де: Uyava, проспект Глушкова, 1 

Квитки: 400–1000 гривень 

Благодійний сніданок у «Каштан Wine»

   

Цієї неділі ресторатор і волонтер Сашко Боровський готуватиме благодійний сніданок у «Каштан Wine» на Рейтарській. У меню три страви: теплий салат з інжиром, бататом, цукіні та козячим будзом; яйця в соусі чилі з халою та йогуртом; пряні сливи. З напоїв – ігристе чи келих безалкогольного натурального вина. Прибуток зі сніданку передадуть на волонтерську ініціативу з відбудови домівок жителів Чернігівщини, які постраждали від війни. 

   

Коли: неділя, 27 серпня, 11:00–13:00 

Де: «Каштан Wine», вулиця Рейтарська 9-Б

Квитки: 850 гривень 

Коктейлі від Ашота Галстяна в «БарменДиктаті» 

   

Бармен Ашот Галстян, який після 24 лютого приєднався до ЗСУ, збирає всіх охочих у True Foggy Bar у «БарменДиктаті» на фірмові коктейлі. 

   

Коли: пʼятниця, 25 серпня, 19:00

Де: «Бармен Диктат», вулиця Хрещатик, 44 

 

Благодійний концерт до Дня Незалежності у «Сквоті» 

   

У День Незалежності у «Сквоті 17-Б» відбудеться урочистий концерт. Також на вас чекають історії про основні обряди літа, традиційні пісні літнього циклу та жартівливі пісні з різних куточків України. Зібрані кошти з івенту передадуть на закупівлю великої партії турнікетів САТ. 

   

Коли: четвер, 24 серпня, 17:30

Де: «Сквот 17-Б», вулиця Терещенківська, 17-Б

 

Благодійний маркет від «Неречизм»

   

«Неречизм» разом благодійним фондом «Вільні» організовують благодійний маркет у Будинку актора на Ярвалу. У програмі: своп, тату-корнер, лекторій і стендап. Зібрані кошти передадуть на рації для ССО. 

   

Де: Будинок актора, вулиця Ярославів Вал, 7

Коли: субота, 26 серпня, 12:00–20:00

 

Благодійний батл від Dotyk Dripper на даху Octo Tower

   

Цієї неділі в Octo Tower пройде батл від українського пристрою для приготування кави Dotyk Dripper. Мета – зібрати донейти для проєкту «Стрій» від «Києва Волонтерського». «Стрій» – це кампанія із забезпечення ЗСУ генераторами, тактичним взуттям, спальниками, дощовиками й іншим. Ви зможете допомогти, беручи участь у батлі за донейт чи просто надіслати гроші. 

   

Коли: неділя, 27 серпня, 15:00–18:00

Де: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5 

 

Фестиваль йоги Vedalife в артпросторі Uyava 

   

Цієї неділі в артпросторі Uyava відбудеться фестиваль йоги, музики та ведичної культури Vedalife.У лайнапі: діджей-сети та живі виступи від Zymosis, Normad Guru, Votuma, Romchay, Max Cosmich, «Сьоме Небо Любові» й інших. У програмі: перформанси, спільні медитації, оґа-галявина, воркшопи та практики, лекторій від майстрів Олексія Толкачова, Юрія Кляцкіна й Лари Мазур, а також, галявина пісень і мантр, ярмарок, фудкорт, сферичне кіно та дитяча зона. 

   

Коли: неділя, 27 серпня, 10:00–22:00 

Де: Uyava, проспект Глушкова, 1

Квитки: 250 гривень 

Кавовий попап із «Тишею» в Octo Tower  

   

Одеська кав’ярня «Тиша» приїжджає до Києва, щоб провести капінг в Octo Tower. На вас чекає зерно італійського обсмажувальника Gardelliу хенд-брю та в еспресо на барі, вільний капінг о 13:00 та авторські коктейлі в колаборації «Тиші» та бару The Sinners на даху. 

   

Коли: субота, 26 серпня, 12:00–21:00

Де: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5 

 

Благодійний попап у барі «Окно»

   

Цієї суботи в барі «Окно»відбудеться презентація нової благодійної колекції одягу від Bilayer із принтами українських художників, вінтажний корнер Distinctive, одяг, аксесуари та кераміка. Кошти із захожу передадуть на потреби літніх людей, які постраждали від російського теракту на Каховській ГЕС. 

   

Коли: субота, 26 серпня, 14:00

Де: «Окно», вулиця Хмельницького, 33/34

 

Тенісний турнір у «Каштані» 

   

Цієї суботи «Каштан» організовує благодійний турнір із настільного тенісу. Внесок для учасників – 250 гривень із людини. Зібрані кошти з події передадуть на автомобілі військових. На переможців турніру очікують подарунки від партнерів. 

   

Коли: субота, 28 серпня, 11:00 

Де: «Каштан», вулиця Рейтарська 9-Б

 

Виставка знімків Поліни Райко у «Привітах»

   

До Дня Незалежності «Тайський привіт» анонсував співпрацю з «Музеєм Івана Гончара». Протягом чотирьох днів у закладі можна побачити знімки фрагментів унікального будинку-музею української художниці наївного мистецтва Поліни Райко. У рамках колаборації гостям пропонують підтримати збір на охорону, догляд та підтримку будівлі, більшість якої у червні була знищена через підрив РФ Каховської ГЕС.

Крім цього на відвідувачів чекатиме спеціальний аудіогід з Антоном Птушкіним за QR-кодом,, який більше розкаже про роботу із музеєм. 

   

Коли: 24–27 серпня

Де: «Тайський привіт», Чеховський провулок, 2

 

Попап від Boca a Boca 

   

Ресторан сучасної іспанської кухні Boca a Bocaорганізовує прощання з літом. У меню традиційна паелья, кава власного імпорту, гриль-меню з морепродуктами і стейками.  У програмі – презентація робіт художника Євгена Клименка та нового номеру журналу La Boussolle. На попапі ви також зможете придбати квіти і кераміку. Організатори просять дитримуватися дрес-коду – запального фламенко. 

   

Коли: субота, 26 серпня, 13:00 — 21:00

Де: Boca a Boca, вулиця Немировича-Данченка, 14/13

 

«Забіг у вишиванках» на ВДНГ

   

«Забіг у вишиванках» запрошує на легкоатлетичний пробіг на ВДНГ, присвячений Дню Незалежності. У програмі – забіг на півмарафон, а також на 5 і 10 кілометрів. Організовує захід мережа Creative States

   

Коли: неділя, 27 серпня, 07:00–13:00

Де: Урбан-парк ВДНГ, проспект Глушкова, 1

 

Вечірка з французькими діджеями в Kureni

   

На виступ французького дуету діджеїв WAHM запрошує майданчик Kureni. «Після дуже помітного релізу на Diynamic Music та потужної підтримки Solomun, Moscoman і ANDHIM, дует крок за кроком набирає оберти, ставлячи за мету об’єднання всіх шанувальників музики разом», – кажуть організатори.

   

Коли: неділя, 27 серпня, 16:00–22:00

Де: Kureni, Паркова дорога, 4

 

обкладинка: Boca a Boca