Заклад Pure & Naive Wine Bar & Bistro розпочав роботу на вулиці Івана Франка, неподалік Золотих воріт. Формат об’єднує винний бар, бістро та магазин вина із мінімумом втручання у процес виробництва в колишньому приміщенні закладу «Асамблея».

«Pure & Naive – це частина сім’ї фуд-проєктів Assembly Restaurants, створеною засновниками необістро «Асамблея». У кінці 2020-го ми плануємо відкрити на окремій локації сандвіч-бар Melt Me, що запустили під час карантину на доставку. А в 2021-му – ще один новий формат – ресторан-театр», – розповідає The Village Україна співзасновник Павло Гук.

«Ми відкриваємо винний бар, що говорить з гостями просто та зрозуміло, без академічності й купи деталей. Для людей, які люблять вино, але не обов’язково розбираються в ньому. Тому у винній карті в нас мінімум інформації з пляшки та максимум наших власних відчуттів», – описує формат і вибір назви співзасновник Гук. Додає, що розглядають проєкт як «винний бар для молодіжної аудиторії». За вибір вина відповідає шеф-сомельє Микола Гелич, який раніше співпрацював із The Naked Bar.

Pure & Naive використовують як референс паризького формату винних закладів, що поєднують винний бар і магазин. «Хочемо, аби люди відкривали для себе вино. Хай це буде в барі чи вдома. Ми розвиваємо цей бізнес як магазин, а не як ресторан, тому можемо запропонувати ціни, як у дистриб’юторів», – каже Гук. У магазині біля входу до закладу пропонують позиції від постачальників Roots, goodwine і Wine Time, також ведуть перемовини з кількома іншими дистриб’юторами. 

Фото Дмитра Новікова

Заклад пропонує позиції вина від 105 гривень за келих і 450 гривень за пляшку. Винну карту розділили на чотири блоки: Pure (115–145 грн за келих), Naive (145–155 грн), New Experience (175–185 грн) і Bubbles (105–165 грн). «Ми пропонуємо дві основні позиції та вина для нового досвіду. New Experience – це категорія для людей, які хочуть спробувати щось нове й незвичне. Це може бути як натуральне вино, так і щось рідкісне з традиційного», – каже Гук. 

Відповідно до концепції із простотою в Pure & Naive подають і назви позицій вина. Наприклад, пропонують «Совіньйон Блан» із Австрії, який подають як «Легковажний совіньйон» (135/595 грн), і поєднання 11 сортів білого вина «Польовий збір» (145/645 грн). 

Фото Дмитра Новікова

Окрім формату винного бару, Pure & Naive працює як бістро: «Це проста та зрозуміла їжа, для якої не потрібно особливого випадку. Вона добре підходить як на обід, так і на вечерю». У меню – закуски, кілька основних страв і десерти, меню підготував шеф-кухар Денис Доронін, який раніше працював у дніпровському закладі «Рыночные отношения».

Наприклад, це курка з кукурудзяним пюре та морквою (185 грн) і запечений батат із лимонним йогуртом (169 грн). Із закусок – багет із маслом з лісових грибів чи тархуновим маслом, в’ялені томати й артишоки чилі та в’ялена свинина. Із меню «Асамблеї» залишили пастрамі, яке тепер подають у форматі бургера із салатом (215 грн) і горілий томат (97 грн).

З МЕНЮ:

Хрусткий багет – 19 грн

Крафтовий молодий сир із джемом із зелених томатів – 65 грн

Сардина власного посолу – 65 грн

Горілий томат із багетом – 97 грн

Рибний паштет із багетом – 115 грн

Зелений салат із пастрамі – 195 грн

Сібас із червоними овочами – 276 грн

Брауні зі сметанним кремом і черешнею – 115 грн

З винної карти: 

«Грецьке біле» – 115/495 грн

«Португальське розе» – 135/595 грн

«Червоне оксамитове» – 125/545 грн

«Полуниця в сметані» – 155/695 грн

«Квіткова теплиця» – 175/785 грн

«Антикварна лавка» – 185/850 грн

«Ягідно-лакрична цукерка» – 155/695 грн

«Бадьора ягідна кава» – 135/595 грн

«Просеко з Венето» – 165/745 грн

Необістро «Асамблея» на запуску, квітень 2019 року 

Гук відкрив «Асамблею» разом із партнерами на початку 2019 року. «На початку року ми вийшли на хороші показники. Якби не карантин, певно, ми б нічого не змінювали. Але за цей час була можливість переглянути підхід, подивитися збоку», – пояснює керівник закладу.

Співвласник розповідає: під час карантину команда усвідомила, що «Асамблея» стала занадто великим форматом, тому необістро вирішили розділити на кілька категорій. «Хтось ходив до нас на бранчі, хтось – на вечері, а хтось – просто на вино. Ми зрозуміли, що врешті останнього сегменту аудиторії в нас найбільше. Люди самі підказали нам, чим має бути «Асамблея». Тож ми розділимо формати, аудиторії та свої процеси», – пояснює Гук. Усі заклади й формати об’єднають у «сім’ї фудпроєктів» Assembly Restaurants. 

Фото Марго Дідіченко для The Village Україна

Окрім перезапуску приміщення на Франка, команда готує формат Melt Me в окремому закладі та шукає локацію для нового формату «ресторану-театру». «Це маленьке місце на 5–7 столиків, у якому ми зможемо повернутися до того, з чого починали – камерних вечер зі стравами у форматі необістро», – каже Гук. Уточнює, що планують запрошувати гостьових шеф-кухарів і подавати сет-меню. 

 Раніше The Village Україна розповідав про запуск необістро «Асамблея».

 Також ми готували великий матеріал про ресторанний бізнес України під час найбільшої кризи в його історії.

 Окрім того, розповідали про досвід ресторанів на вулиці Франка під час ремонту вулиці.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Коли

13:00–23:00 (з вівторка по неділю), 16:00-23:00 (понеділок)

Де

вулиця Франка, 25

фото: Дмитро Новіков, Марго Дідіченко для The Village Україна