Вечірка «Спека» в Keller Bar, благодійний попап у Mates, виступ TheKomaKoma на ВДНГ і кулінарна здибанка у Витачеві – зібрали події для ваших вихідних у Києві та за містом.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Другий благодійний Кураж у Garage


Липневий «Кураж» вдруге відбудеться в гастрохабі Garage на Подолі. Цього разу онлайн-квиток дасть можливість відразу заходити на територію «Куражу» та легше пройти велику чергу. У програмі барахолка від зіркових продавців, музика, нон-стоп стендап і лекторій, а також портрети за донейт і фудкорт. Увесь прибуток команда передасть на благодійність.

  Детальніше про «Кураж» ми розповідали в гіді.

Коли: 29–30 липня, 12:00–22:00

Де: Garage, вулиця Межигірська, 82

Квиток: 250 гривень

Подія

Kyivness в Bursa


36-й едішн Kyivness пройде в готелі на Подолі Bursa. Ви зможете придбати добірку книжок від баєрів із Барселони, парфуми, прикраси й одяг. У програмі також лекторій, чайна дегустація, діджей-сети на руфтопі й експозиції в готельних номерах.

Коли: 29–30 липня, 11:00–19:00

Де: Bursa, вулиця Костянтинівська, 11

Квитки: 300 гривень

Подія

«Курені мелодійні»


Kureni запрошують поринути у триденний світ музики на схилах Дніпра. У п’ятницю зіграє гість із Харкова Anike та київські артисти A.Fleming b2b Runov. У суботу виступить латиноамериканський артист Derrok. У неділю свої сети зіграють Literatura, Teratura, Yaroslav Lenzyak та Anton Bykov.

Коли: 28–30 липня, 16:00–22:00

Де: Kureni, Паркова дорога, 4

Діджей-сети у Closer


У суботу в Closer зіграють Еліна та Аня з Берліна. До їхнього дуету приєднаються Рома Кримський і Влад Ковальов із Criminal Practice. У неділю зіграють словенський музичний дослідник Tzena та берлінська інструменталістка Dea, а разом із ними Діма Соколовський. Цього разу клуб також створив постер-футболку в єдиному екземплярі. Перший охочий гість цих вихідних може придбати її за 2000 гривень. Цю суму направлять на актуальний збір.

Коли: 29–30 липня, 15:00–22:00

Квитки: від 250 гривень

Charity Weekend у Хвильовому


Цієї неділі бар «Хвильовий» організовує Charity Weekend. У вас буде можливість купити стильні речі, послухати музику від резидентів Selection Room, смачно поїсти та долучитися до збору коштів на підтримку фонду Дмитра Рафальського.

Коли: неділя, 30 липня, 15:00

Де: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

«Спека» у Keller


Цієї суботи в Keller відбудеться дебютний івент «Спека». Це нова українська формація, яка має на меті розвивати локальну, електронну музичну сцену та просувати артистів відповідно до їхнього таланту, а не імені. У програмі: сети від Oleg Patselya b2b Toldo, Sasha Storm b2b Techwave й інших. Частина прибутку буде перерахована на потреби ЗСУ.

Коли: субота, 29 липня

Де: Keller, вулиця Кирилівська, 71

Квитки: 450 гривень

Подія

Благодійний попап Sun&See в Mates


Кураторка I See UA Flag Маруся та її подруга-шефиня Віка, будуть готувати п’ять страв на кухні Mates. Окрім приморсько-європейських страв, у вас буде можливість придбати продукти представлені локальними фермами, гастро- і не тільки проєктами. Список великий: сири, олія, овочі та фрукти, лимонади Black Fox, шопери та плетінки від Vdokh, квіти від Kvitkova Spilka. Попап має благодійну мету, з кожної страви організатори перерахують 10% на дніпровський фонд Peremoga. Усі партнери івенту також відраховуватимуть певний відсоток із продажів на маркеті фонду.

Коли: 29–30 липня, 9:00–20:00

Де: Mates, вулиця Гоголівська, 25

Виступи TheKomaKoma та Karoon в Uyava


Цієї п’ятниці відбудуться виступи TheKomaKoma та Karoon в артпросторі на ВДНГ Uyava. Треки TheKomaKoma «Зірочки», «Сонечко» й «Річка чарівниця» вже давно захопили всі можливі соцмережі та збирають мільйонні перегляди. Дует Karoon створює свою музику в електрожанрі. Підтримає виступ артистів діджей-сет Саші Жиляєва.

Коли: п’ятниця, 28 липня, 17:00–22:00

Де: ВДНГ, проспект Глушкова 1

Квитки: 400 гривень

Подія

Концерт Pianoboй на терасі D12


Співак і піаніст Дмитро Шуров дасть у неділю сольний концерт на терасі D12. Ви зможете наживо почути музиканта, який зараз не так часто виступає для цивільних, зосередившись на благодійних концертах для військових.

Коли: неділя, 30 липня

Де: D12, вулиця Десятинна, 12

Квитки: від 450 гривень

Подія

Standard Deviation у клубі ∄


Лейбл Standard Deviation проведе перший за рік івент у Києві. На танцмайданчику Backyard клубу на Кирилівській відбудеться серія лайв-виступів і діджей-сетів, які стануть «подорожжю загадковими куточками українського музичного ландшафту». Серед музикантів у лайнапі Hanna Svirska та Undo Despot. Разом із цим команда лейблу оголосила про спільну стипендійну ініціативу зі школою електронної музики Module Exchange.

Коли: субота, 29 липня

Де: ∄, вулиця Кирилівська, 41

Благодійний більярдний турнір у «Липі»


Кафе «Липа» організовує третій благодійний більярдний турнір. Кількість учасників обмежена, тож ви можете зареєструватися за лінком. Донейт із гравця – 350 гривень. 100% коштів направлять на збір на авто для військових.

Коли: неділя, 30 липня, 17:00

Де: «Липа», вулиця Липинського, 4

Воркшоп у Module Exchange


Школа електронної музики Module Exchange проводить відкритий воркшоп за участю двох запрошених артистів із Берліна Setaoc Mass та Ignez. На зустрічі кожен з артистів проведе свою лекцію з брейкдаун-треку та розповість про свої секрети продакшну. Також відбудеться паблік-ток про індустрію електронної музики та відкритий джем-сейшен. Воркшоп буде проводитися англійською мовою (під час Q/A сесії буде присутній українськомовний модератор).

Коли: субота, 29 липня, 14:00

Де: Module Exchange, вулиця Кирилівська, 41

Читальна зала в «Багряному» на веранді


Кафе та бар «Багряний»запрошує на книжковий ярмарок, де будуть представлені букіністичні лавки Librobreto та «Крамничка Кота Мурра», а також волонтерський проєкт «Купи книжку – допоможи ЗСУ». Ви зможете принести книги в «Багряний» до чи під час івенту, і їх передадуть у «Головний військовий клінічний госпіталь» Києва. О 18:00 почнуться читання віршів українських стовпів поезії під акомпанемент кобзи від культурного проєкту «Мармур».

Коли: субота, 29 липня, 15:00

Де: «Багряний», вулиця Андріївський узвіз, 36–B

Винна дегустація в Avangarden


Простір Avangarden запрошує долучитися до винної дегустації із сомельє Sabotage Wine Іваном Омельченком. Тема зустрічі: пет-нати – натуральні ігристі вина.

Коли: субота, 29 липня

Де: Avangarden, вулиця Січових Стрільців, 23А

Квитки: 1600 гривень

Подія

Charity Market у «Дружбі»


Кав’ярня «Дружба» запрошує на перший благодійний попап-маркет. Бренди та гості, які бажають долучитися, можуть зареєструватися та продавати свої речі. Це можуть бути: україномовні або англомовні книжки, вінілові платівки, рослини, декор для дому, картини. Попередньо потрібно скинути фото речей, які ви готові віддати на маркет. 100% з прибутку буде передано на актуальні збори для військових.

Коли: субота, 29 липня, 11:00

Де: «Дружба», бульвар Примаченко, 3

Благодійна вечірка в RockFellow 210


Цієї неділі RockFellow 210 та Cheriti Feriti організовують благодійну вечірку, щоб разом закрити великий збір на прилад нічного бачення для снайпера Артема. Загальна сума – 161 000 гривень, із неї 60 000 вже зібрали. У програмі: благодійний маркет з одягом, книгами, вінілом, аксесуарами, хаус від DZMBR, фотографії, теніс, скетчинг і коктейль за донейт.

Коли: неділя, 30 липня, 14:00

Де: Rockfellow 210, вулиця Алли Тарасової, 2/10

«Кулінарна здибанка» у Витачеві


Гастро-спільнота «Здибанка» та пекарня «Витач» запрошують на другу кулінарну здибанку, яку проведуть на Київщині у Витачеві. Пропонують насолодитись пікніком на Дніпровських кручах зі стравами на основі локальних продуктів, приготованих на вогні, і хлібом, випеченим пекарями з Vytach Bakery.

Коли: п’ятниця, 28 липня, 15:00

Де: «Витач», вулиця Наддніпрянська 10-A, місто Витачів, Київська область