Літній сезон відчувається на повну з попапами, виставками, маркетами та рейв-вечірками. Зібрали події на вихідні в Києві для ваших вихідних.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Благодійний маркет від «Спілка»


Команда «Спілка» організовує благодійний ярмарок на підтримку захисників «Азовсталі», яких повернули з полону. Прибуток з івенту організатори передадуть на проєкт «Нарешті ти вдома», який, окрім матеріальної допомоги, передбачає й психологічну підтримку. Один бокс коштує 10 тисяч гривень, команда маркету має мету зібрати на мінімум десять боксів. На івенті відвідувачі зможуть придбати речі від українських брендів, вінтажний одяг та аксесуари, декор для дому, платівки, плівкові фотоапарати, свічки та ресайкл-речі. Також організують тату- й пірсинг-фестивалі, квітковий і фуд-корнери, чайну церемонію та стояння на цвяхах. Упродовж маркету будуть грати діджеї.

Коли: неділя, 25 червня, 12:00–20:00

Де: Sloi Bar, вулиця Велика Житомирська, 26

Попап у Community Cafe


Community Cafe – це новий заклад від клубу на Кирилівській, 41, для комфортного спілкування та дружніх зустрічей вдень. Поки заклад готують до офіційного відкриття, він працюватиме щосуботи у форматі попапу. Перший відбудеться цієї суботи зі стравами веганської української кухні та музикою від Witness The Fitness і Vlad Spiel. Увесь прибуток Community Cafe спрямують на допомогу благодійному фонду клубу, який команда створила з початку повномасштабного вторгнення.

Коли: субота, 24 червня, 14:00

Де: Community Cafe, вулиця Кирилівська, 45

Благодійний подільський ярмарок на «Автостанції»


Цієї неділі піцерія «Автостанція» організовує благодійний ярмарок із гриль-меню вихідного дня, речами, які продаватиме Flacker, квітами від Plantrum і музикою від Artem Kmet.

Коли: субота, 24 червня, 12:00

Де: «Автостанція», вулиця Нижній Вал, 15-А

Чайна дегустація в Avangarden


Цієї неділі Avangarden організовує дегустацію холодних чаїв, яку проводитиме чемпіон світу із заварювання чаю Дмитро Філімонов. У вас буде можливість розкрити нові грані мистецтва чаю.

Коли: неділя, 25 червня, 17:00

Де: Avangarden, вулиця Січових Стрільців, 23А

Подія

Квитки: 700 гривень

Fusion Module Gasoline у Closer


Цієї неділі три київські спільноти, що сприяють розвитку місцевої музичної сцени, об’єднуються задля того, щоб ділитися музикою у Closer. На сцені клубу відбудеться інтеракція між випускниками школи електронної музики Module Exchange та музикантами-резидентами київського ком‘юніті сучасного джазу Fusion Jams. Обидві формації поєднають зусилля, ініціюючи джем-сесію з електронними та традиційними інструментами. Кульмінацією стане живий виступ secret guest.

Коли: неділя, 25 червня, 14:00–21:00

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Подія

Квитки: від 350 гривень

Rave Toloka


Рейверські толоки від Repair Together повертаються. Цими вихідними організатори запрошують долучитися до прибирання в селі Ягідному Чернігівської області. Процес розгрібання завалів супроводжуватимуть діджей-сети від Recid & Vitalii Shevchenko, LDB b2b Sakno, Kuchinski, Inhotep, Dasha Joint і Tofudj. Із собою треба мати спальник, каримат і теплий одяг. Організатори забезпечують дворазовим харчуванням із вегетаріанськими опціями. Зареєструватися на подію можна за допомогою чат-боту.

Коли: 24–25 червня

Де: село Ягідне

«Cусідський двіж» у Garage


Гастрохаб на Подолі Garage організовує недільний сусідський двіж, упродовж якого кожен заклад хабу готуватиме щось своє. Yellow Place відповідатиме за коктейлі та безалкогольні напої, Mirali – за страви на вогні, Sabotage Wine – за натуральне вино, Beer Garden від Beer Tastings – за пиво з кукурудзяниками, а Bakehouse влаштують турнір із пінг-понгу.

Коли: неділя, 25 червня, 14:00

Де: Garage, вулиця Межигірська, 82

Вечірка Vernissage у Keller


Куб Keller продовжує серію вечірок Vernissage. Цієї неділі на вас чекає відкрита локація з лайв-виступами, наповненими гучними басами та ритмами. Щодо дрес-коду організатори радять обрати вбрання з хуліганським акцентом. У лайнапі музика від Rusiiick, Dee Posh, Svzz X Onsha, Igor Zadorozhnyi, Pledov, Aerobiica та Ochii.

Коли: неділя, 24 червня

Де: Keller, вулиця Кирилівська, 71

Подія

Квитки: від 250 гривень

«Побудьмо тут на самоті»: Коломієць, Шмурак, Завгородній, Бойченко, Руденко


Агенція «Ухо» організовує серію подій «Побудьмо тут на самоті». Вона присвячена камерним творам, які були написані чи завершені після повномасштабного вторгнення. Програма об’єднує трьох композиторів, з якими «Ухо» співпрацює понад 10 років і двох нових авторів.

Коли: неділя, 25 червня, 19:30

Де: Український дім, вулиця Хрещатик, 2

Подія

Квитки: 250 гривень

Барбекю у Drop Shop


Цієї неділі магазин Drop Shop запрошує долучитися до веганського барбекю в подвір’ї. Ви зможете скуштувати страви на грилі, випити коктейлі, послухати музику, задонейтити та навіть підстригтися. За музику відповідальні Вова Сябрук та Ігор Задорожний, а за стрижки та зачіски – Dima Stoichan. 15% від продажів організатори перерахують на ремонт автівок для підрозділу Kayfariki Group.

Коли: неділя, 25 червня, 13:00

Де: Drop Shop, вулиця Cагайдачного, 23/8

Барахолка у Broen


Цієї неділі бар Broen організовує івент-барахолку з одягом, вінілами, свічками, квітами, випічкою, морозивом і коктейлями. З 17:00 почне грати діджей Андрій Тютюнник, а з 17:00 до 18:00 ви зможете зробити благодійний портрет від Анни Гольцберг за донейт від 500 гривень.

Коли: неділя, 25 червня, 14:00

Де: Broen, вулиця Велика Житомирська, 20

Діджей-сет від Антона Слєпакова у «Сквоті»


У цю неділю Антон Слєпаков зіграє сет улюбленої музики My Selecta у Squat 17B. Усі зібрані донейти передадуть для українських військових, щоби придбати систему безперебійної подачі набоїв «Мурена» до кулеметів ПКМ і М249.

Коли: неділя, 25 червня, 19:00

Де: Squat 17B, вулиця Терещенківська 17-Б

Виставка «(про) мови» в Малій галереї Мистецького Арсеналу


22 червня в Малій галереї Мистецького Арсеналу відкрилася виставка «(про)мови» – спільний проєкт української зін-спільноти та художниці Марії Матяшової. Експозиція досліджує мову та її зміни під час війни. У просторі виставки мова постає самоцінною, сповненою краси та водночас виняткової вразливості. Повсякчас повертаючи нас до запитання: «Чому тепер такі красиві слова мають таке жахливе значення?» Виставка працюватиме до 25 червня в межах Книжкового арсеналу, тож ви можете запланувати культурний похід цими вихідними.

Коли: 23–25 червня, 12:00–20:00

Де: Мала галерея Мистецького Арсеналу

Відкриття літнього сезону Kyivness


Цими вихідними курований маркет Kyivness організовує 35-й Summer Soiree. На вас чекають вироби від українських брендів, селекція від баєрів з усього світу, вінтаж, лекції та дегустації в саду ресторану Belkin.

Коли: 24–25 червня, 11:00–19:00

Де: Belkin, проспект Берестейський, 40

Подія

Квитки: 250 гривень/день

обкладинка: repair.together