Презентація спільного альбому «Структури щастя» та Sad Novelist, фестиваль Strichka у Closer, одразу дві події від «Автостанції» та благодійний сейл Paskal у Bursa. Зібрали події, які відбудуться в Києві з 19 до 22 травня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Фестиваль Strichka у Closer


Фестиваль сучасної електронної музики Strichka відбудеться вперше з 2021 року на Стрічкоткацькій фабриці. Загалом у лайнапі 45 артистів, серед яких пʼятеро іноземців: Afriqua (США), Franck Vigroux & Antoine Schmitt (Франція), а також Kind Des Geistes і John Dimas (Німеччина). Крім того, зіграють українці Alina Pash, постіндастріал Ship Her Son, Alex Savage та Ponura. Організатори обіцяють нестандартні світлові ефекти, декорації, що базуються на традиційних мотивах і фудкорт. Через комендантську годину фестиваль проведуть у денному форматі.

Коли: 20–21 травня

Де: Стрічкоткацька фабрика, вулиця Нижньоюрківська, 31

Квитки: 1800 гривень

Подія

Презентація спільного альбому «Структури щастя» та Sad Novelist


Спільний альбом музикантів «Структура щастя» та Sad Novelist – це занурення в треп-метал з елементами інді та альтернативи. Концепт мініальбому «Ближче» побудували довкола романтичної історії двох зумерів: від перших метеликів у животі до експресивного прощання, де кожен із треків віддзеркалює етапи стосунків пари. Презентація відбудеться у форматі спліт-концерту: ви почуєте, як сольні хіти виконавців, так і новий спільний матеріал. Частина прибутку з концерту передадуть у благодійний фонд Musicians Defend Ukraine.

Коли: п’ятниця, 19 травня, 18:00

Де: Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Квитки: від 400 гривень

Подія

Львівський попап з оплесками на «Автостанції»


На цих вихідних у гості до «Автостанції» приїде львівський паб «Довгі бурхливі оплески». Разом вони організовують дві події. У суботу – попап із трьома стравами: фо бограч, халумі з локальної сироварні з ожиновим соусом і яворівський пиріг із морозивом із білих грибів і беконовим джемом. У неділю – стендап-комедію в імпровізаційному форматі «Накидони з гостями».

Коли: 20–21 травня

Де: «Автостанція», вулиця Нижній Вал, 15-А

Благодійний сейл Paskal у Bursa


Готель Bursa на Подолі разом із брендом Paskal організовують розпродаж речей з архівних колекцій, щоби зібрати кошти на виготовлення маскувальних сіток для ЗСУ. Також під час маркету ви зможете придбати квіти від Mutabor Mutabor.

Коли: субота, 20 травня, 12:00–20:00

Де: Bursa, вулиця Костянтинівська, 11

Барбекю-пікнік на Пейзажці


Бар на Пейзажці Broen організовує барбекю-пікнік із бургерами, прохолодними напоями та діджеєм. О 16:00 на літній стоянці шеф Максим Огневой почне готувати на грилі. У меню будуть як класичний, так і вегетаріанський бургери. О 20:00 свій діджей-сет почне грати Андрій Тютюнник.

Коли: субота, 20 травня, 16:00

Де: Broen, Велика Житомирська, 20

Квітковий маркет у Garage


Цієї суботи гастрохаб на Подолі Garage збирає київських флористів і фермерів. На маркеті можна буде придбати рослини в горщиках і готові композиції для балконів від Pollen Buro, Just Plant It і Kvitova Spilka. Усі квіти привезуть одразу з ферми.

Де: Garage, вулиця Межигірська, 82

Коли: субота, 20 травня, 10:00–16:00

Камерне тренування з відновлювальної розтяжки


У цю неділю інструкторка зі стретчингу Марія Дзевіцька проведе відновлювальне тренування в коворкінгу Generator. Перша частина заняття включає повернення тонусу тіла через роботу з мобільністю. Друга частина – статичну розтяжку та звільнення м’язів від напруги через дихання.

Коли: неділя, 21 травня, 11:00

Де: Generator, Грушевського, 3

Квитки: 600 гривень

Подія

Дводенний маркет у саду «Марко»


Кафе біля Софіївської площі «Марко» організовує дводенний маркет. У програмі прикраси від Tsvite Teren, українські б’юті-бренди від Anywell, планери, шопери й інші бестселери від Lavla, квітковий корнер від Floracontora та соєві свічки від Lavender. У суботу також запрошують випити благодійним коктейль «Ластівка» та послухати діджей-сет від Ruslancher. Частину грошей від продажів і всі кошти від продажу коктейлю передадуть на мегазбір для організації «Цвіт».

Коли: 20–21 травня

Де: Sophia Hotel, вулиця Софіївська, 19

Попап Alltrueeast в Octo


Octo Tower організовує спільний поп-ап разом із кафе близькосхідної кухні Alltrueeast. У меню: великий сніданок вегана й не вегана, солона каша, фалафель, а також ліниві вареники з полуницею та шоколадним мусом.

Коли: субота, 20 травня, 12:00–18:00

Де: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5

One Day Cafe у «Стані»


Цієї суботи студія йоги на Золотих «Стан» запрошує на літній майданчик скуштувати меню від Green Chef, випити матчу й обрати квіти від Mutabor Mutabor.

Коли: субота, 20 травня, 09:00–17:00

Де: «Стан», Стрілецька 4/6