The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в квітні. Раніше ми розповідали про фільми березня та лютого, фільми оскарівського сезону та найкращі фільми 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Брати Супер Маріо в кіно»

The Super Mario Bros. Movie

Трейлер фільму «Брати Супер Маріо в кіно»

It’s-a me!

Так, це ще одна спроба екранізувати найбільш популярну відеогру в історії. Виклик ще той, враховуючи, що перший фільм за Super Mario із Бобом Хоскінсом очолює всі можливі топи найгірших адаптацій ігор. Утім, цього разу Маріо довірили студії Illumination, яка вже зробила мільярдною франшизою «Нікчемний я», а до розроблення залучили компанію Nintendo, що створила Super Mario.

Прем’єра в Україні: 5 квітня

Режисери: Аарон Горват, Майкл Джеленік

«Бачення метелика»

Butterfly Vision

Трейлер фільму «Бачення метелика»

Травма війни

«Метелик» – це позивний української військової Лілії, яка приєдналася до ЗСУ як доброволиця й стала аеророзвідницею. «Бачення метелика» розповідає історію повернення військовополоненої в мирне життя й розкриває тему травми війни з різних боків. Режисер Максим Наконечний написав сценарій разом із письменницею Іриною Цілик, ідею для фільму він придумав під час роботи над серією коротких метрів про жінок-військових «Невидимий батальйон». У картині вони порушують цілий спектр тем України до 24 лютого: від травм і наслідків війни до радикалізації суспільства. 

 Детальніше про «Бачення метелика» – в інтерв'ю режисера Максима Наконечного The Village Україна.

Прем’єра в Україні: 6 квітня

Режисер: Максим Наконечний

У ролях: Маргарита Бурковська, Наталка Ворожбит

«Ейр»

Air

Трейлер фільму «Ейр»

Як Nike підписали контракт із Майклом Джорданом

Air Jordan – легендарна серія кросівок, обличчям якої є зірка НБА Майкл Джордан. Nike підписали угоду з Джорданом задового до того, як він став найкращим баскетболістом в історії, і «Ейр» розповідає справжню історію про цю угоду. Це перший проєкт нової компанії друзів дитинства Метта Деймона та Бена Аффлека: Аффлек відповідає за стрічку як режисер та актор другого плану, а Деймон бере на себе роль менеджера, який переконав Джордана.

Прем’єра в Україні: 6 квітня

Режисер: Бен Аффлек («Операція «Арго»)

У ролях: Метт Деймон («11 друзів Оушена»), Віола Девіс («Прислуга»), Бен Аффлек («Бетмен проти Супермена»), Джейсон Бейтман («Озарк»)

«Екзорцист Ватикану»

The Pope’s Exorcist

Трейлер фільму «Екзорцист Ватикану»

Рассел Кроу виганяє диявола

Отець Габріель Аморт – головний екзорцист Ватикану. Утім, коли йому доручають вигнати біса з маленького хлопчика, доводиться боротися не лише зі злими духами, а й із таємницями католицької церкви. У головній ролі – лауреат «Оскара» Рассел Кроу.

Прем’єра в Україні: 6 квітня

Режисер: Джуліус Ейвері («Оверлорд»)

У ролях: Рассел Кроу («Гладіатор»)

«Чупа»

Chupa

Трейлер фільму «Чупа»

Чупакабра!

Історія про дружбу мексиканського монстра чупакабри та маленького хлопчика. Це не сюжет «ТСН», а новий фільм Хонаса Куарона, сина режисера третього «Гаррі Поттера» та «Гравітації» Альфонсо Куарона.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 7 квітня

Режисер: Хонас Куарон

У ролях: Крістіан Слейтер («Містер Робот»)

«Люксембург, Люксембург»

Luxembourg, Luxembourg

Трейлер фільму «Люксембург, Люксембург»

Новий фільм режисера «Мої думки тихі» з «Курган & Agregat»

Вася й Коля – близнюки, які живуть без батька, але раптом дізнаються, що тато перебуває в лікарні в Люксембурзі. Один брат хоче кидати все і їхати рятувати батька, інший не бачить в цьому сенсу. «Люксембург, Люксембург» – це другий фільм Антоніо Лукіча після «Мої думки тихі», у якому головні ролі виконують співзасновники музичного гурту «Курган & Agregat» Аміл і Раміл Насірови.

 Детальніше про новий фільм Антоніо Лукіча ми розповідали в інтерв'ю та репортажі зі знімань.

Прем’єра в Україні: 13 квітня

Режисер: Антоніо Лукіч («Мої думки тихі»)

У ролях: Раміл Насіров, Аміл Насіров

«Ренфілд»

Renfield

Трейлер фільму «Ренфілд»

Дракула!

Ренфілд – це прислужник графа Дракули. У цій комедійній версії він кидає виклик вампіру у виконанні Ніколаса Кейджа, а відповідає за цей балаган режисер «LEGO: Бетмен» Кріс Маккей.

Прем’єра в Україні: 13 квітня

Режисер: Кріс Маккей («LEGO: Бетмен»)

У ролях: Ніколас Кейдж («Скеля»), Ніколас Голт («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»), Аквафіна («Шан-Чі та легенда десяти кілець»)

«Еґреґор»

Egregor

Трейлер фільму «Еґреґор»

Український детектив з американським актором

Детектив отримує зашифроване послання й авіаквиток до Києва від професора, з ким не спілкувався довгий час. Згодом з’ясовується, що професор нібито скоїв самогубство. Чи зможе він розгадати цю таємницю?

Прем’єра в Україні: 20 квітня

Режисер: Станіслав Капралов

У ролях: Омрі Роуз («Ліга справедливості»), Олена Лавренюк, Валерія Караман

«Три мушкетери: Д’Артаньян»

Les Trois Mousquetaires: D'Artagnan

Трейлер фільму «Три мушкетери: Д’Артаньян»

Один за всіх

Нова екранізація роману Александра Дюма – з 70-мільйонним бюджетом у спільному виробництві Франції та Німеччини. Атоса грає Венсан Кассель, Араміса – Ромен Дюрі, а Міледі де Вінтер – Єва Грін. Другу частину фільму планують випустити наприкінці 2023 року.

Прем’єра в Україні: 20 квітня

Режисер: Мартен Бурбуйон («Ейфель»)

У ролях: Франсуа Сівіль («Дзвоніть моєму агенту!»), Венсан Кассель («Ненависть»), Єва Грін («007: Казино Рояль»), Ромен Дюрі («Усі гроші світу»)

«Вартові планети»

Les gardiennes de la planete

Трейлер фільму «Вартові планети»

На трьох китах

Великий красивий документальний фільм про китів від французького режисера Жана-Альбера Лієвра, який зняв «Синдром «Титаніка». Українським голосом фільму став актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв.

Прем’єра в Україні: 20 квітня

Режисер: Жан-Альбер Лієвр («Синдром «Титаніка»)

«Небезпечне побачення»

Ghosted

Трейлер фільму «Небезпечне побачення»

Кріс Еванс та Ана Де Армас на Apple TV+

Коул зустрічає дівчину своєї мрії, але після першого побачення вона не відповідає на його повідомлення. Коли він вирушає до неї, виявляється, що вона супершпигунка. У головних ролях у чи то бойовику, чи то романтичній комедії – Капітан Америка Кріс Еванс і подруга Бонда та номінантка на «Оскар» Ана Де Армас.

Де дивитися: Apple TV+

Прем’єра в Україні: 21 квітня

Режисер: Декстер Флетчер («Богемна рапсодія»)

У ролях: Кріс Еванс («Месники: Завершення»), Ана Де Армас («Ножі наголо»), Едріен Броуді («Піаніст»), Тім Блейк Нельсон («О де ти, брате?»)

«Усі страхи Бо»

Beau Is Afraid

Трейлер фільму «Усі страхи Бо»

Хоакін Фенікс у новому фільмі режисера «Сонцестояння»

Бо раптово втрачає матір, і це погіршує його і без того важке почуття тривоги. Шлях уперед – тільки через подолання всіх страхів. «Усі страхи Бо» – це новий фільм Арі Астера, який зняв «Спадковість» та «Сонцестояння», із лауреатом «Оскара» Хоакіном Феніксом у головній ролі.

Прем’єра в Україні: 27 квітня

Режисер: Арі Астер («Сонцестояння»)

У ролях: Хоакін Фенікс («Джокер»), Емі Раян («Офіс»), Нейтан Лейн

«Магічні двері»

The Portable Door

Трейлер фільму «Магічні двері»

Австралійський блокбастер

Пол починає працювати у лондонській компанії, але швидко з’ясовується, що насправді він працює з чарами. Треба докопатися до істини та розкусити плани його керівників у виконанні Крістофа Вальца та Сема Ніла. «Магічні двері» – фільм австралійського виробництва на основі однойменної підліткової книжки.

Прем’єра в Україні: 27 квітня

Режисер: Джеффрі Вокер

У ролях: Крістоф Вальц («Джанґо вільний»), Сем Ніл («Парк Юрського періоду»)

«Мій злочин»

Mon crime

Трейлер фільму «Мій злочин»

Ізабель Юппер у новому фільмі Франсуа Озона

Суд на молодою акторкою, яку звинувачують у вбивстві продюсера, перетворюється на дискусію про роль жінки у Франції 1930-х. Режисер «Басейну» та «Літа 85» Франсуа Озон вперше за тривалий час знімає комедію.

Прем’єра в Україні: 27 квітня

Режисер: Франсуа Озон («Басейн»)

У ролях: Ізабель Юппер («Піаністка»), Надя Терешкевич, Ребекка Мардер

«Мафія Мама»

Mafia Mamma

Трейлер фільму «Мафія Мама»

Італійська мафія

Крістін вирушає на похорон дідуся в Італію, в процесі виявляється, що він був доном мафії, і тепер очолити кримінальну організацію має онука. У головних ролях в американсько-італійській комедії – Тоні Коллетт та Моніка Белуччі.

Прем’єра в Україні: 27 квітня

Режисерка: Кетрін Хардвік («Сутінки»)

У ролях: Тоні Коллетт («Спадковість»), Моніка Белуччі («Матриця: Революція»)

Обкладинка: Kinomania