Український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» вийде на Netflix із 1 грудня.

Це другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad, створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів і традицій. Міжнародний прокат мультфільму охоплює понад 80 країн.

В Україні «Мавка» встановила рекорд серед національних фільмів за касовими зборами й за кількістю проданих квитків. Також мультфільм став найуспішнішим анімаційним релізом в українському кінопрокаті, випередивши картини Disney і Pixar. Частка касових зборів «Мавки» в загальному національному прокаті протягом десяти місяців 2023 року становить 9%, свідчать дані Film.ua Group.

Напередодні автори мультфільму «Мавка. Лісова пісня» анонсували продовження анімаційної стрічки, а також повнометражний ігровий фільм для аудиторії 12+.

   

Редакція The Village Україна говорила з художником-постановником мультфільму «Мавка. Лісова пісня» про роботу над фільмом і напрацювання, які не ввійшли до першої повнометражної анімації.

   

У вересні 2022 року на Netflix вийшли три українські фільми: «Дике поле» (за романом Сергія Жадана), «Бурштинові копи» й «Зустріч однокласників».

У жовтні на платформі зʼявилися ще сім українськиих стрічок, серед яких «Поводир» Олеся Саніна, «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча, «Захар Беркут» Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна, «Зірки за обміном», «Віддана», «Фокстер і Макс» і «Сторожова Застава». А в грудні 2022-го в каталог Netflix додали чорну комедію «Я працюю на цвинтарі» й воєнну драму «Снайпер. Білий ворон». Наприкінці березня на Netflix також вийшов український серіал «Спіймати Кайдаша».

Продюсер Володимир Яценко вів переговори з Netflix і щодо інших своїх проєктів, серед яких «Додому» Нарімана Алієва, «Атлантида» Валентина Васяновича і «Я і Фелікс» Ірини Цілик.

Улітку на Netflix також стали доступними фільми «Люксембург, Люксембург»«Памфір» та історична драма «Крути 1918».

Крім того, з 1 листопада 2023 року на Netflix вийшов український серіал «Перші дні». Це шість серій від шести режисерів і шоуранерки Анастасії Лодкіної, натхненні історіями українців, які залишилися в Києві в лютому 2022 року. Знімання проходили в Києві та області, зокрема в «Будинку з зіркою» на Хрещатику й зоопарку «12 місяців».