Українські стрічки «Мирний-21» і «Чорний ворон» з’явилися на Netflix, повідомляє Держкіно.

«Мирний-21» – це фільм-присвята українським прикордонникам, які захищали країну під час російського вторгнення на Луганщину у 2014 році. Автори екшн-драми також кажуть, що стрічка «про довіру і її відсутність». Фільм, який зняв Ахтем Сеітаблаєв, вийшов у прокат 22 лютого 2023 року. 


Історична драма «Чорний ворон» Тараса Ткаченка знята за мотивами роману Василя Шкляра. Фільм розповідає історію учасника повстанського руху часів Холодноярської республіки Івана, який має прізвисько Ворон і бореться проти радянської влади в 1920-х роках. Історична драма вийшла в український прокат 5 грудня 2019 року.

Також із 24 серпня на Netflix можна переглянути історичну драму «Крути 2018».

   

У вересні 2022 року на Netflix вийшли три українські фільми: «Дике поле» (за романом Сергія Жадана), «Бурштинові копи» й «Зустріч однокласників».

У жовтні на платформі зʼявилися ще сім українськиих стрічок, серед яких «Поводир» Олеся Саніна, «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча, «Захар Беркут» Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна, «Зірки за обміном», «Віддана», «Фокстер і Макс» і «Сторожова Застава». А в грудні 2022-го в каталог Netflix додали чорну комедію «Я працюю на цвинтарі» й воєнну драму «Снайпер. Білий ворон». Наприкінці березня на Netflix також вийшов український серіал «Спіймати Кайдаша».

Продюсер Володимир Яценко вів переговори з Netflix і щодо інших своїх проєктів, серед яких «Додому» Нарімана Алієва, «Атлантида» Валентина Васяновича і «Я і Фелікс» Ірини Цілик.

Улітку на Netflix також стали доступними фільми «Люксембург, Люксембург» і «Памфір».