Драма «Хто ти, Філіпе?» отримала головний приз фестивалю глядацького кіно «Миколайчук Open». 

За результатами голосування глядачів, стрічка перемогла в міжнародному повнометражному конкурсі, який фестиваль проводив цьогоріч уперше.

Фільм розповідає історію Філіпа – польського єврея, дружину якого розстріляли нацисти під час Другої світової війни в пабі. Через це польський єврей тікає з Варшавського гето й починає працювати офіціантом у німецькому ресторані. Філіп прикидається французом, щоби зваблювати німкень і в такий спосіб мститися нацистам. 

Драма «Хто ти, Філіпе?» виходить в український прокат уже 29 червня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Миколайчук Open» позиціює себе як фестиваль глядацького кіно, його присвятили українському актору й режисеру Іванові Миколайчуку. Перший фестиваль провели на початку літа 2022 року, другий відбувся з 15–20 червня. 


За перше місце на фестивалі боролися вісім фільмів: «Я і Фелікс» (Україна), «Мій сусід Адольф» (Ізраїль, Польща, Колумбія), «МРТ» (Франція, Бельгія, Швеція), «Сліпа верба, Спляча жінка» (Франція, Люксембург, Канада, Нідерланди), «Тривала втеча» (Італія, Україна), «Як там Катя?» (Україна) і «Я, Ніна» (Україна). Ми розповідали про них за цим посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі