Виконавиця головної ролі в українському фільмі «Клондайк» Оксана Черкашина записала реп про кохання й знялася в кліпі спільно з польськими виконавцями, музиканткою Pani Las і театральною групою Teral Poliz.

Кліп «Вагіна – це моя республіка»

Перший музичний кліп акторки має назву «Macica to moja republika» («Вагіна – це моя республіка»).

«У важкі часи мистецтво завжди дозволяло нам виразити себе. Як розповіли жінки з України, які разом із нами створюють цей проєкт, найгірше не знати, у якій ситуації ми зараз опинилися. Аборт в Україні є законним, і ми погоджуємося, що жінки в Польщі не повинні сумніватися в цьому. Цим відео ми хочемо надати всім нам сил, щоб у новому 2023 році нарешті припинити суперечки про основні права людини», – ідеться в описі до відео.

Пісню створили в межах проєкту «Феміністичні стратегії супротиву насиллю». Черкашина присвятила її своїй дружині, Зої Лактіоновій, яка також знялася в кліпі (вони одружилися в листопаді 2022 року).

Фото: Зоя Лактіонова

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У фільмі «Клондайк» акторка зіграла вагітну жінку, яка мешкає в зоні бойових дій на Донбасі й опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17. Оксана Черкашина також зіграла в стрічці Наталки Ворожбит «Погані дороги». За ці фільми вона отримала дві нагороди національної премії «Кіноколо» як найкраща акторка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Кадри з кліпу: Оксана Черкашина