Держкіно оголосило конкурс на посаду керівника держпідприємства «Національний центр Олександра Довженка».

«Документи на участь у конкурсі приймаються з 21 грудня 2022 року до 20 січня 2023 року. Формування конкурсної комісії розпочинається 22 грудня 2022 року.
Термін проведення конкурсу не більше 60 днів, а саме з 21 грудня 2022 року до 21 лютого 2023 року», – ідеться на сайті Держкіно.

На сайті також описали вимоги до кандидатів, які документи потрібні й куди подаватися на посаду. Конкурсний відбір проводитимуть публічно, додали в Держкіно.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У середині листопада Держкіно знову призначило нового в.о. гендиректора «Довженко-Центру» – Андрія Алферова. Юлія Каждан, яку призначали раніше, відмовилася виконувати свої професійні обов’язки.


«Довженко-Центр» – найбільший кіноархів України. У структурі центру також діють фільмофонд, Музей кіно, видавництво, книгарня, простір «Сцена 6», кінолекторій і єдина в Україні кінокопіювальна лабораторія з цілісним плівково-цифровим циклом.

У 2022 році «Довженко-Центр» перейшов у підпорядкування Держкіно (попри те, що в центрі просили цього не робити). До цього, від моменту створення в 1994-му, центр підпорядковувався Міністерству культури.

Улітку 2022 року Держкіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому «Довженко-Центрі» вважають, що це де-факто означає ліквідацію національного кіноархіву. У Держкіно заявили, центр є лише зберігачем фільмофонду, а не самим фільмофондом, а наказ не передбачає ліквідацію центру, а «лише його реорганізація».

10 листопада в «Довженко-Центрі» почалися слідчі дії й обшуки поліції й СБУ, 14 листопада на першому поверсі облаштували коворкінг, щоби працювати й «наглядати за слідчими діями». Однак у цей день обшуків не було.

15 листопада Держкіно скасувало реорганізацію «Довженко-Центру», призупинивши дію відповідного наказу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі