Київський тиждень критики анонсував нову фестивальну програму «Фокус: Україна – Велика Британія», до якої ввійшли шість фільмів.

Три головні українські фільми року вибрали британські кінокритики, а головні фільми у Великій Британії – українські кінофахівці.

«Відблиск» – воєнна драма від режисера Валентина Васяновича. Вона показує історію лікаря-добровольця, який повернувся з фронту й пристосовується до мирного життя. Організатори Київського тижня критики називають цей фільм неофіційним приквелом «Атлантиди» режисера.

«Памфір» – дебютний ігровий повний метр режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. У фільмі головний герой стрічки повертається із заробітків на рідну Буковину напередодні карнавалу Маланки й відновлює зв’язок зі своїм неспокійним минулим.

«Я і Фелікс» – підліткова драма режисерки Ірини Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин»). Екранізація роману Артема Чеха «Хто ти такий?» розповідає про дорослішання хлопчика в 90-ті і його стосунки з колишнім контррозвідником на ім’я Фелікс (Юрій Іздрик).

Серед британських фільмів у програмі  горор «Кам’яний острів» (Enys Men), підліткова драма й комедія «Дорогенька» (Sweetheart), а також сатирична стрічка про життя біженців «Лімб» (Limbo).

Українську сторону представили співзасновниця Спілки кінокритиків України Дарія Бадьйор, режисер Станіслав Битюцький, кінокритик Сергій Ксаверов і кінокритикиня Анна Дацюк.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Шостий фестиваль кіно «Київський тиждень критики» пройде з 20 по 26 жовтня в кінотеатрі «Жовтень». Програма складатиметься з п’яти секцій. Окрім програми «Українські Ґала-прем’єри», уже оголосили ретроспективну програму «Історія української комедії», створену спільно з «Довженко-Центром». Також на фестивалі покажуть міжнародну програму, ретроспективу кінокласики й програму «Фокус» (добірка фільмів з України й іншої країни, яку складає комісія кінокритиків обох країн). Традиційно в межах фестивалю вручать премію «Кіноколо».

На фестивалі діє система абонементів, рання ціна – 500 гривень (денний) і 1100 гривень (повний). Продаж уже відкритий.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі